Predstavljen novi Hyundai i10

0
98

Hyundai je prikazao potpuno novi i10 uoči javne premijere na Sajmu automobila u Frankfurtu za desetak dana. Automobil je dobio značajna tehnološka i bezbednosna poboljšanja, a prodaja počinje početkom sledeće godine.

Treća generacija i10 je potpuno nova u svim segmentima. Automobil je niži za 20mm i širi za isto toliko od prethodnika, a elementi poput kaskadne maske, LED dnevnih svetala i uskih svetlosnih grupa daju mu znatno ozbiljniji izgled.

Aluminijumske felne mogu se dobiti u dimenziji do 16 inča, a postoji izbor od 10 boja karoserije, od kojih su tri nove. Sa opcionim kontrastnim krovom, i10 ima ukupno 22 kombinacije za boju karoserije.

Automobil je duži za 5mm, međuosovinski razmak je porastao za 40mm, a točkovi su gurnuti maksimalno u uglove. Hyndai je saopštio da sada ima više mesta u kabini za četiri odrasle osobe i da, uz malo truda, može da ih bude i pet. Prtljažnik je zadržao zapreminu od 252 litra, a lažni pod se može podići da bi se dobila ravna tovarna površina kada se obore sedišta.

Nova instrument tabla zadržala je neke elemente sa starog modela, a ventilacioni otvori su u stilu rešenja u krosover modelu Kona. Velika novost je osmoinčni ekran multimedijalnog sistema, sličan onom iz modela i30, koji je povezan sa instrument tablom i sadrži fizičke tastere sa prečicama na okviru. Sistem je povezan sa Bluelink aplikacijom za telemetriju, koja omogućava vozačima i10 da koriste svoje pametne telefone za potragu za parking mestima, benzinskim stanicama i ostalim tačkama za koje se interesuju.

Bezbednosni paket obuhvata upozorenje na frontalni sudar, asistenciju za duga svetla, pomoć za vožnju unutar saobraćajne trake, upozorenje na pad koncentracije vozača i upozorenje na prekoračenje ograničenja brzine.

U dodatnu opremu spada kamera za pogled unazad, bežično punjenje telefona, automatska klima i elektirfikacija svih prozora.

Motori su preneseni iz prethodne generacije bez ikakvih izmena. U ponudi su jednolitarski benzinac sa tri cilindra od 66KS i 96 NM i 1,2 litarska jedinica sa četiri cilindra od 86KS i 118Nm. Oba agregata povezana su sa petostepenim maneuelnim menjačem ili automatikom, a stop-start sistem je deo standardnog paketa. Emisija CO2 smanjena je na oko 103g/km.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here