Restlizacija Volva S90 i V90

0
147

Volvo je prikazao restilizovane verzije limuzine S90 i karavana V90, koji stižu na tržište sa mnogo nove tehnologije i elektrifikovanim motorima, uz određene kozmetičke izmene.

Zahvaljujući dostupnosti novih blagih hibridnih motora, švedski proizvođač navodi da su emisije i potrošnja goriva smanjeni do 15% u realnim uslovima vožnje.

Hibridna tehnologija sastoji se od baterije na naponu od 48V koja je kombinovana sa integrisanom starterom/generatorom i sistemom za rekuperaciju energije koji vraća nazad energiju tokom kočenja i puni bateriju. Istu tehnologiju ima i SUV model XC90, a dobiće je i V90 Cross Country.

Svi standardni motori za S90 i V90 biće elektrifikovani, a benzinski T4, T5 i T6 agregati biće preimenovani u B4, B5 i B6 kada krene prodaja. Dizelski agregati sa oznakama D4 i D5 će promeniti imena u B4 i B5 dizel kada i oni budu elektrifikovani do kraja godine.

Limuzina i karavan su dobili redizanirani prednji branik, nove maglenke, a V90 i par novih LED zadnjih svetala. Dostupne su i nove opcije za boju karoserije i dizajna felni.

Kabina je dobila sedišta iz XC90, a tu je i veganska opcija bez kože. U zadnjem delu dva USB-C porta menjaju stare utičnice od 12V. Dodata je i funkcija bežičnog punjenja telefona.

Za one koji žive u zagađenim gradovima, Volvo je dodao napredni klima uređaj originalno razvijen za kinesko tržište. Inženjeri koji su ga kreirali kažu da sistem automatski prati kvalitet vazduha u kabini i može da isfiltrira štetne šestice za samo nekoliko minuta.

Na kraju, audiofili će uživati u zvuku novog Bowes & Wilkins audio sistema sa pojačalom koje sadrži tehnologiju eliminisanja buke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here