Daster je Dačiju kao brend postavio na nešto viši nivo nego što su to uradili ostali njihovi modeli, a novi model dodatno podiže lestvicu što je rumunskoj marki omogućilo da iskorače iz niskobudžetnog okvira u kojem su poslovali.

Druga generacija Dastera je nakon prezentacije na Staroj planini prilično brzo došla na test u NK radakciju pa smo odmah imali prilike da se uverimo u činjenicu koja se sve vreme “motala” oko nas, a to je da Dačija sa novim Dasterom daje dosta više u poređenju sa originalnim modelom i da tako napada neke od rivala koje je Dačija mogla samo “da sanja” tokom prethodnih godina.

Već prilikom razvoja novog modela, a i na samoj promociji nam je potvrđeno da se Dačija pitala šta su zamerke kod prethodnog modela i na tome je utemeljila razvojni put za novi model. Ovo je svakako veoma pohvalno je da se direktno obratili krajnjim potrošačima, tačnije vozačima prethodnog modela.

Kupci uglavnom ističu kvalitet završne obrade i “stajling” automobila, pa je pravac kretanja za novi model bio prilično jasan…ponuditi “kul” Dačiju, neki bi možda i rekli, konačno. Novi Daster svojom pojavom nadomešćuje ono što je prethodnom modelu falilo, a to su robusni delovi karoserije, interesantni i moderni detalji i unapređenu unutrašnjost, dok se sa strane mehanike, motorizacije i pogona, malo šta menjalo.

U praksi nije ni bilo veliih zamerki, posebno kada se uzme u obzir kategorija automobila, kako cenovno tako i gledajući klasu, a u solidan kvalitet i dobro izbalansrane performanse smo imali u više navrata da se uverimo tokom testa prve generacije, a najsvežiji test je bio pred sam odlazak prve generacije sa proizvodne trake. 

Dakle, akcenat je bio na imidžu i pojavi novog modela, a uvoznik se potrudio da nam ovu generaciju na test dostavi u svim bitnim konfiguracijama: dCi 4WD varijanta, moderan TCe benzinac i, konačno, vrlo interesantna kombinacija bogatog paketa opreme u kombinaciji sa osnovnim pogonskim sistemom.

Najveći paket opreme u baznom motoru deluje kao dobra kombinacija za kupce kojima je imidž i pojava Dastera na prvom mestu, a shvatili smo da je to bio imperativ prilikom konstruisanja novog modela, tako da su svu preduslovi za srećnog kupca ispunjeni, zar ne?! 

1 COMMENT

  1. I sam vozim Daciu i nisam od mrzitelja. Ipak, kada se ovaj Daster pojavio reklamirali su i nešto poboljšanu aerodinamiku, ali za godinu i više dana na našim portalima nemoguće je saznati novi koeficijent otpora vazduha. Znači ipak nije bilo ozbiljnih pomaka!!! A za korisnike ovog motora, možda i više nego za ostale, to je bitna stvar! Posebna priča je, po meni apsolutno neopravdano, poskupljenje od 500e za ovaj motor u odnosu na pre godinu dana!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here