Enterijer

Unutrašnjost novog Dastera je još prijatnije iznenađenje od spoljašnosti, jer su svi ključni nedostaci zastupljeni u prvoj generaciji ili drastišno popravljeni ili iskorenjeni. I pored totalne promene ovog dela, u Dačiji nisu uveli kontrole koje će zakomplikovati život korisnicima, već su uboli pravo u centar i sa maksimalno efikasnim rešenjima odradili sjajan posao kada je u pitanju komanodvanje klima uređajem, komandama na volanu, tasterima za elektro podizače prozora i sl.

Rešenje novog volana smo imali prilike da vidimo i na testiranom Sanderu i to smo i tada pohvalili, a posebne pohvale Dačija zaslužuje promenom komandi automatskog klima uređaja (standard u Prestige opremi, doplata od 350 EUR u nižem paketu) i konačno dobrim pozicioniranjem tastera za elektro podizače prozora (standard od srednjeg paketa opreme). Komande klima uređaja su savršeno pozicionirane i zaista su kvalitetno rešenje, kako sa stanovišta ergonomije tako i sa stanovišta materijala od kojeg su napravljene. Displej pokazivača temperature i smera vazduha je postavljen u sredinu kružnog tastera što je stvarno idealno rešenje.

Ručica menjača je takođe dosta kvalitetnija i dosta bolje leži u ruci, pa baratanje sa njom (što je prilično često) ne deluje zamarajuće. Rekli smo da se Daster približio višoj klasi sa novim modelom, a određeni elementi unutrašnjosti to dodatno ističu. Ulazak i startovanje vozila bez ključa, kamere koji nadziru kompletnu okolinu oko vozila prilikom parkiranja su novine u ovoj kategoriji, a u ovom cenovnom rangu su česta pojava poput Big Futa, tako da nas je Dačija prilično obradovala sa ovim dodacima, pogotovo sa kamerom koja je dosta korisna stvar kada je parkiranje u pitanju. Navigacija je bila pristutna i ranije, a i ceo sistem multimedije je već viđen na ranijim Dačijama. Jedna od stvari koja nam je smetala na prethodnom modelu je pozicija ekrana koji je bio dosta nisko postavljen. Pogodite nešto…i to je promenjeno i sada je ekran na višoj poziciji pa nema potrebe toliko skretati pogled sa puta.

Ne znamo da li u fabrici Dačije čitaju naše tekstove, ali kod dizajniranja novog modela kao da smo radili kao konsultanti. Šalu na stranu, kao što smo i rekli gotovo svaka stavka koja je imala probleme je ispravljena, čak i famozna sedišta su unapređena pa su sada dosta udobnija na duže staze. Pored većeg hoda i lakšeg pozicioniranja za širi aspekt gabarita vozača, sama konstrukcija je bolja pa je i na tom polju vidljiv napredak. Ne bi bilo loše da su još malo poradili na tome, ali je svakako napredak u odnosu na prethodni model, a nešto treba ostaviti i za potencijalni redizajn, zar ne?!

1 COMMENT

  1. I sam vozim Daciu i nisam od mrzitelja. Ipak, kada se ovaj Daster pojavio reklamirali su i nešto poboljšanu aerodinamiku, ali za godinu i više dana na našim portalima nemoguće je saznati novi koeficijent otpora vazduha. Znači ipak nije bilo ozbiljnih pomaka!!! A za korisnike ovog motora, možda i više nego za ostale, to je bitna stvar! Posebna priča je, po meni apsolutno neopravdano, poskupljenje od 500e za ovaj motor u odnosu na pre godinu dana!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here