Promene na spoljašnosti su ono na šta se stavlja i najveći akcenat, a interesantno je to što su promene vizuelno prilično velike, ali kada se malo bolje zagledate jasno je da je ovo naslednik Dastera. Naime, krupnih promena i nema, ali promenjeno je taman toliko detalja i tačno onih detalja, koji su “smetali” kako bi se Daster našao u kategoriji modernih automobila sa stanovišta dizajna. Promene na prednjem kraju su najzastupljenije na središnjem delu i na samoj svetlosnoj grupi. Međutim oba detalja su praktično evolucija dizajna koji smo imali na još kod modela prve generacije. Saćasta struktura maske hladnjaka je blago modifikovana, dok su svetlima dodata LED dnevna svetla, koja ostavljaju ozbiljniji utisak i ceo prednji kraj sada deluje dosta modernije, što smo upravo i konstatovali da fali redizajniranom modelu.

Dodaci na prednjem kraju koji imitiraju metalne odbojnike i zaštitu od grubog terena su, kao i kod prethodnika, izrađeni od plastike, a ovog puta je obrada takva da više deluju kao dodaci od legure metala. Ovde ništa nije sporno, jer se i daleko skuplji brendovi odlučuju za ovakav tip imitacije, dok su pravi implanti od neke legure rezervisani za premijum brendove, mada ni njima nije strana upotreba plastike u ove svrhe.

Bočna silueta otkriva manje više sličnu priču, pa se nazire promena samo ručica za otvaranje vrata i sitan dodatak kod prednjeg luka točkova koji u sebi ima integrisan pokazivač pravca i rešetku kako bi izgledao kao ventilacioni kanal. Gledajući sa strane novi Daster se prilično malo razlikuje od prethodnika, a uočava se nešto bolja, tačnije optimalnija silueta kada su aerodinamička svojstva u pitanju, što bi trebalo da donese i bolje rezultate u vidu buke prilikom većih brzina, ali i boljoj potrošnji, no o tome nešto kasnije.

Kada su dimenzije u pitanju, novi Daster ima gotovo identičnu dužinu kao prethodni model (4,34m, što je 3cm duže u odnosu na prethodnika), bukvalno istu visinu (1,7m), i vrlo sličnu širinu (1,8m) i tu se krije potvrda priče o robusnosti u dizajnu, vrlo slične dimenzije, a novi model ima daleko primamljiviji i robisniji nastup od prethodnika. Kod novog modela po prvi put u Dasteru dostupan je i izbor 17″ točkova, sa vrlo interesantnim aluminijumskim felnama u Prestige opremi. 

Zadnja strana automobila je vizuleno najupečatljivija i dosta modernija uprkos činjenici da ništa epohalno nije promenjeno, ali sitnice su čudo. Te sitnice su upravo zadnja svetlosna grupa koja sada ima četvrtasti dizajn i ostavlja daleko bolji vizeulni pečat u poređenju sa prethodnim modelom kome je ovaj deo automobila bio najslabija strana sa aspekta dizajna. Dodaci u vidu plastičnih umetak se podrazumevaju i sa ove strane vozila, a u Dačiji su se dodatno potrudili pa su za ovaj model sakrili kuku za vuču. Možda je ovo sitan detalj, ali očigledno je da Dačija sigurnim korakom ide u pravcu gde će im dizajn biti jedan od aduta.

1 COMMENT

  1. I sam vozim Daciu i nisam od mrzitelja. Ipak, kada se ovaj Daster pojavio reklamirali su i nešto poboljšanu aerodinamiku, ali za godinu i više dana na našim portalima nemoguće je saznati novi koeficijent otpora vazduha. Znači ipak nije bilo ozbiljnih pomaka!!! A za korisnike ovog motora, možda i više nego za ostale, to je bitna stvar! Posebna priča je, po meni apsolutno neopravdano, poskupljenje od 500e za ovaj motor u odnosu na pre godinu dana!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here