Vrlo interesantan model u ponudi Renoa, Talisman, se ponovo našao u NK test floti. Razlog je vrlo zanimljiv benzinski pogonski agregat, koji nije čest izbor kupaca u ovoj klasi. Test vozilo pogoni 1,6 litarska TCe 200 pogonska jedinica uparena sa EDC menjačem. Benzinski motori sigurno nisu prvi izbor kada su u pitanju limuzine iz D segmenta, tako da smo vrlo rado prihvatili mogućnost da isprobamo ovu kombinaciju karoserije i pogona.

Svedoci smo brojnih kolebanja u svetu auto industrije i kao da cela industrija traži neko „žrtveno jagnje“ a ta žrtva je po poslednjim trendovima očigledno dizel agregat. Razne zavere, lažiranja, nazivanje dizel agregata „traktroskim mašinama“, aktiviranje „zelenih organizacija“ i sl. zadaje priličnu glavobolju određenim proizvođačima. Pre svega onim proizvođačima kojima je dizel pogonjen agregat uzdanica u prodaji, a ovakav vid pogona je gotovo podrazumevan kada se radi o vozilima u D segmentu, popularnim limuzinama sa preko 4,5m lima.

Upravo je ovo Reno uvideo i bacio se ns, sada već skoro deceniju, forisranje tehnologije manje zapremine, turbo punjača i priče oko „downsize“-inga. U Talismanu se taj trend oseća jer u ponudi i ne postoji 2-litarski dizelaš koji je donekle podrazumevan kod limuzina. Priča kada je benzinski pogon u pitanju je u D segmentu vrlo retka, donekle se Honda držala ove strane kada je pogon u pitanju, iz prostog razloga što do skoro nisu ni imali konkurentan dizel sa manje od 2l zapremine, ali se kod proizvođača iz Evrope ovako nešto podrazumevalo. Mi smo “zamenu” za 2.0 dizel, u vidu 1.6 twin turbo dCi agregata već imali prilike da isprobamo kako u MPV karoseriji, a tako i u limuzinskoj i karavan Talisman izvedbi.

Benzinci su bili tu eto samo da se ponude, da ne kažemo da popune cenovnik tamo gde je deo vezan za benzince, ali danas se priča menja. Spuštanje hibridnog pogona u mase i afere oko dizel pogona naterale su fabrike da ponovo razmotre benzince kao adekvatne pogonske jedinice u D segmentu. Reno je to udradio na vrlo interesantan način, pa tako u Talismanu na NK testu imamo 200ks u limuzinskoj karoseriji sa EDC menjačeem koji je uparen sa turbo benzincem…da smo u ovo pisali samo 15-tak godina ranije ovo bi bio top sportski model, ali ovde je ipak druga namena konja ispod haube.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here