Renault Talisman smo prvi put vozili prošle godine u limuzinskoj verziji, a sada je na red došao model u Grandtour (karavan) karoseriji.

Talisman u karavan verziji je još jedan deo napada koji je Renault predvideo za ovaj model, a meta je „čuveni“ automobil D segmenta ekonomičnog branda glavnog nemačkog auto koncerna. Zadatak je veoma težak, ali nakon našeg prvog Talisman testa došli smo do zaključka da ovaj automobil definitivno ima dovoljno „jake karte“ da zabrine konkurentske modele u segmentu.

TalismanGT 67

Grandtour verzija, ili popularni karavan, sada samo nastavlja tim putem. Naravno, ideja je da se kupcima ponudi nešto više prtljažnog prostora, ali uz očuvanje veoma atraktivnog dizajna koji tako karakterističan za Talisman. Karavan karoserija je tradicionalno problematična kada je treba napraviti atraktivnom i još eventualno zakititi raznim drugim „marketing“ elementima tipa emocionalno, harizmatično itd. Bez obzira na to, Renault je kod Talisman Grandtour modela uspeo u svom nastojanju, pa Grandtour izgleda baš, baš dobro za jedan karavan iz D segmenta.

TalismanGT 89

Ponuda motora i paketa opreme je identična kao i za limuzinu, sa tim da je Grandtour u proseku za 1200 evra skuplji. Kada to prenesemo na testirani model pogonjen dCi 160 motorom i uparedn sa EDC automatskim menjačem, a sve to u ZEN paketu opreme, zbir je 29690 evra. Da vidimo šta se tu dobija za taj uloženi novac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here