Njujork: 2018 Subaru Outback

0
517

Osveženi i restilizovani Subaru Outback premijerno je izložen na Sajmu automobila u Njujorku. Automobil je dobio nešto agresivniji izgled, unapređen komfor i upravljanje, a poboljšani su i paketi standardne i dodatne opreme.

Izgled prednjeg i zadnjeg kraja sada je usklađen sa ostalim aktuelnim modelima ove marke. Subaru je saopštio da bi izgled automobila trebalo da sugeriše na dizajn boxer motora, sa svetlima koja “izlaze” iz prednje maske. LED svetla prate snopom pravac okretanja upravljača. Ograničene serije Limited i Touring dolaze sa automatskim dugim svetlima i EyeSight bezbednosnim sistemom.

17subaru outback0

 

Prednji kraj sada je bolje zaštićen od prljavštine i kamenja pri umerenoj vožnji van puteva. Ponuda felni je kompletno obnovljena. Osnovne verzije dolaze sa felnama prečnika 17 inča, a u ponudi su i naplaci od 18 inča. Svi modeli osim top verzije Touring dolaze sa standarnim krovnim nosačima, a Touring ima manje upadljive nosače.

Subaru napominje da su šasija i ogibljenje novog Outbacka unapređeni i da je vožnja uglađenija i udobnija u poređenju sa odlazećim modelom. Rad kočnica i električnog serva takođe je prerađen da bi se postiglo linearnije dejstvo. Redizajn spoljnih retrovizora, bočnih prozora i felni trebalo bi da doprinese smanjenju buke u kabini.

17subaru outback2

Enterijer je doživeo redizajn centralne konzole. Putnici na zadnjim sedištima sada imaju pristup USB portovima. Za sedišta i površine u kabini sada su dostupni novi materijali i boje, a poboljšani klima uređaj sada hladi putnike brže nego do sada.

Subaru je u novi Outback ugradio najnoviju verziju Starlink multimedijalnog sistema, koji obuhvata Bluetooth konekciju, Apple CarPlay i Android Auto tehnologije, kao i TomTom navigaciju sa trogodišnjim periodom osvežavanja mapa u modelima sa najvišim paketima opreme. Standardni ekran ima prečnik od 6,5 inča, a na listi dodatne opreme je ekran od 8 inča. Modeli sa oznakama Premium, Limited i Touring dobijaju softverska osveženja putem WiFi veze.

17subaru outback3

Bezbednosni paket čine EyeSight sistem u kombinaciji sa adaptivnim tempomatom, automatskim kočenjem u vanrednim situacijama, upozorenjem na napuštanje saobraćajne trake, držanjem saobraćajne trake, pokrivanjem slepih tačaka i nadgledanjem bočnog saobraćaja. Svaki Outback dolazi sa kamerom za pogled unazad, a unapređena tehnologija sada vrši kontrolu pritiska u svakom pojedinačnom pneumatiku.

U Americi ponuda motora nije menjana i svodi se na dva agregata – 2,5 litarski boxer četvorocilindraš od 177KS i 235Nm i 3,6 litarski boxer sa šest cilindara koji isporučuje 260KS i 335Nm. Snaga se preko CVT menjača prenosi na sve točkove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here