NK TEST: Renault Megane GT

Kad se Renault Sport odeljenje „umeša“ kod nekog modela situacija je vrlo jasna – vozne karakteristike će sigurno biti vrlo zanimljive. Da vidimo šta nova generacija Megane GT modela nudi.

U trenuku kada smo vozili Megane GT to je bio i najsnažniji model u ponudi, dok je perjanica u gami, novi RS prikazan tek tokom proteklih dana u Frankfurtu, a prve vožnje za medije će biti početkom 2018. Dakle, do proleća 2018, Megan GT će i dalje biti najsnažniji i najsportskiji model iz Megane ponude koji možete kupiti.

Megane četvrte generacije smo imali prilike da vozimo već tri puta – hečbek u dizel i benzinskoj varijanti, kao i limuzinu sa EDC menjačem i dizel pogonskim agregatom.

Treba reći da je i GT model dosta kasnije ušao u prodaju u odnosu na serijske modele, tako da i pored toga što smo GT model uživo videli na regionalnoj promociji četvrte generacije Megana, tom modelu je trebalo više od godinu dana da stigne do naših prodajnih salona.

Kako smo o aktuelnoj generaciji Megane modela detaljno pisali u nekoliko navrata, većina zajedničkih aspekata je već obrađena u tim tekstovima, pa toplo preporučujemo da obnovite znanje prelistavajući i te tekstove. Takođe je preporučljivo da obnovite znanje o Megane GT prethodne generacije sa kojeg smo temeljno testirali u različitim uslovima uključujući i zloglasni Nordšlajf.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -