NK TEST: Renault Megane Grandcoupe dCi 110 EDC

Četvrta generacija Megana je zaista dostojna da nosi značku Renoa, a glavni razlog je taj što koristi vrlo atraktivna i nekonvencionalna dizajnerska rešenja što je uvek krasilo ovaj brend. Limuzinske verzije dosadašnjih verzija Megana nisu baš bile kandidati na izboru za “mis”, ali se limuzinskom karoserijom četvrte generacije Megana ovo svakako ispravlja, a pred nama imamo izuzetno lepo dizajniranu limuzinu C segmenta, pravi mali Talisman.

Prilikom predstavljanja nove generacije Megana imali smo prilike da se uživo upoznamo sa uzdanicom ovog proizvođača u nemilosrdnom C segmentu, segmentu gde dizajn igra veoma bitnu ulogu. Francuzi su se zaista potrudili da na ovom polju ponude zaista puno kada je reč o novoj generaciji Megana. Na spoljašnosti su primenjena zaista interesantna rešenja, ali dosta svežine se vidi i u unutrašnjosti, polju gde je Megan prethodne generacije bio zaista prevaziđen.

Često smo prilikom testova limuzinskih karoserija automobila iz C segmenta koristili izjavu da je zadnji kraj nekako “nakalemljen” na osnovu koju čini karoserija sa 5 vrata. Srećom, proizvođači su tokom prethodnih godina posvetili dosta pažnje prilikom dizajniranja limuzinskih karoserija kod C segmenta pa je ta praksa sada prilično retka. Tako je i sa Meganom, uz napomenu da je Reno sa ovim modelom otišao korak dalje i opasno se približio svom modelu iz D segmenta, Talismanu.

Megan kao novi model nam je prilično poznat jer smo imali prilike da se upoznamo i prilikom vrlo detaljne prezentacije, ali smo i na opsežnim testiranjima imali dve varijante ovog modela, hečbek sa dCi dizelom  i sa TCe benzinskim motorom, u dva različita paketa opreme. U principu smo imali ideju šta nas očekuje, ali ovde se radi o limuzinkoj karoseriji pa smo bili veoma zainteresovani da sagledamo karakteristike koje su promenjene u odnosu na hečbek. Ovde pre svega mislimo na zapreminu prtljažnika, prostor na zadnjoj klupi, kao i na preglednost unazad i vozne karakteristike. Kako to ne bi bilo sve na šta treba da obratimo pažnju pobrinuo se i EDC menjač koji je bio u test primerku i to uparen sa dCi 110 motorom.

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/nacional/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

Krenimo redom…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -