NK TEST: Renault Megane dCi 110

Upadljivo! Trenutno jedan od najupadljivijih automobila koji se mogu videti na ulici, a posebno u sumrak kada se novi Renault LED svetlosni potpisi mogu videti podjednako dobro kao i mišićava kontura karoserije novog modela.

Kompletna revitalizacija Renault ponude se nastavlja, a novi Megane kao model koji bi trebalo da bude okosnica prodaje je doneo kompletno nov izgled koji nas je vrlo prijatno iznenadio kada smo ga prvi put videli uživo, tokom promocije u Rovinju.

Vožnja novih automobila na promociji je jedno, dok je višednevni test nešto sasvim drugo. Za ovu priliku, Renault Nissan Srbija nam je izašao u susret, tako da je testni period bio nešto duži, a mi smo uzvratili nešto većom kilometražom kako bi temeljno propitali uzdanicu kompanije Renault. Tokom testa smo prevalili 1730 kilometara, od čega je velika većina bila na magistralnim putevima čiji šarenoliki kvalitet je u prvi plan istakao ne samo kvalitet ogibljenja, zvučne izolacije i vibracija već i kako su u delo sprovedene nove tehnologije, a posebno osvetljenje koje je na test modelu izvedeno u punoj LED tehnologiji.

Tokom proteklih nekoliko godina smo detaljno pretresli Megane gamu, uključujući i obe restilizacije (onu iz 2012, kao i onu iz 2014. godine), a ono na šta smo ukazivali kao slabe tačke tih model je u novoj generaciji potpuno revidirano.

Četvrta generacija je predstavljena 8 godina nakon pojavljivanja prethodnog modela, a tokom tih godina Renault je u nekoliko navrata delimično osvežavao Megane dajući tom modelu dovoljno „municije“ da se suprotstavi brojnim konkurentima.

No, od proleća ove godine, Megane četvrte generacije je prisutan na svim tržištima na kojima Renault posluje i čini se da novi model ima ozbiljnu argumentaciju u odnosu na konkurentske modele, pa čak i one koji samo što su stigli na tržište.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

1 COMMENT

  1. Malo ste pobrkali ovo oko broja brzina kod automatskog EDC mjenjaca. Kod dizela je 6 a kod benzinaca 7 stepeni prenosa.

Comments are closed.

- Advertisment -