Restilizacija sedme generacije popularnog Golf-a je pre kratkog vremena predstavljena domaćem tržištu, a mi smo na testu imali modeli koji bi trebalo da bude izuzetno zanimljiv domaćim kupcima.

Za razliku od 2.0 TDI R-Line modela koji smo vozili na zvaničnoj promociji najnovije generacija modela Golf, na testu smo imali daleko racionalnije motorizovanu i opremljenu verziju. Ali, pre nego krenemo sa analizom, da se podsetimo duge istorije ovog modela.

Verovali ili ne, Golf je na svetskim putevima sada preko 40 godina i za to vreme je ovaj model postao ubedljivo najprodavaniji VW automobil. Zaključno sa šestom generacijom, ukupno je prodato preko 30 miliona primeraka Golf-a, što ga stavlja na drugo mesto u istoriji po broju prodatih primeraka. Samo je Toyota Corolla ispred (ne računamo Ford F seriju, jer je to kamionet), a Golf je prestigao čak i legendarnu „Bubu“. Kada neka firma pravi godinama takav uspeh sa jednim modelom, jasno je da se sa svakom novom generacijom mora uložiti veliki napor kako bi novi model unapredio, a da se pri tome ne ugrozi „preoverni recept“.

Zbog toga promene između pete i šeste generacije nisu bile velike, odnosno ne baš na onom nivou koji bi se očekivao od novog VW modela. Jedan od uzroka je upravo održavanje recepta, a drugi je želja da se fokus unapređenja usmeri na neku drugu stranu.

Tako su tada promene na dizajnu bile u drugom planu, dok su glavni noviteti bili „ispod haube“. Kada je došlo vreme za sedmu generaciju, prostora za dizajnerske promene je bilo mnogo više, pa se Golf 7 iz svakog ugla, spolja i unutra, razlikuje od prethodnika. Naravno, te promene su Golf rasponu, ali je to bilo dovoljno drugačije, modernije i veće. Golf 7 je bio 56mm duži i 13mm širi, i 28 mm niži u odnosu na prethodnu generaciju, uz to da je povećanje dimenzija nije „ugojilo“ već umanjilo težinu pa je novi automobil bio 100 kg lakši. Tu su bile i poboljšane verzije gotovo svih motora u ponudi pa je „sedmica“ bila veoma značajno unapređenje. Tokom ove generacije, VW je predstavio i dve nove verzije: potpuno električni e-Golf i Golf GTE hybrid.

Nakon četiri godine na tržištu, došlo je vreme za restilizaciju. Kako Golf 7 nismo imali na testu, sada se restilizovanom verzijom nadoknađujemo propušteno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here