Euro NCAP: Najbolje ocene za SEAT Ibizu

0
167

Nova SEAT Ibiza, proizvedena na MQB A0 platformi u Barseloni, dobila je maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu. Ovim je zatvoren niz sa ostalim ključnim modelima ove marke – Atecom i Leonom – koji su takođe dobili najbolje ocene.

Ibiza je postigla odlične rezultate u svim segmentima testa, a posebno se ističe zaštita odraslih putnika pirlikom sudara sa rezultatom od 95%. Za zaštitu dece uzrasta 6 i 10 godina automobil je zaradio solidnih 77 odsto (uz napomenu da je zaštita manjeg deteta ipak slabija u segmentu grudi i vrata pri frontalnom i bočnom sudaru), a za zaštitu pešaka 76%.

U oblasti bezbednosnih sistema koji pomažu vozaču, nova Ibiza dobila je ocenu 60% uz komentar da tehnologija automatskog kočenja radi dobro i da je upozoravanje na nevezani pojas deo standardnog paketa, dok je sistem u kojem vozač određuje maksimalnu brzinu takođe deo standardne opreme, ali da nije podržan tehnologijom za držanje saobraćajne trake.

Nova Ibiza ide korak dalje od zahteva koje postavlja Euro NCAP i nudi kontrolu kočenja na uzbrdici/nizbrdici, automatska svetla, kočenje u slučau višestrukog sudara, sistem koji prati pritisak u pneumaticima i dnevna svetla kao deo standardnog paketa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here