TCR: Kvarovi obeležili Borkovićev vikend na Ošerslebenu

0
526

Sedma runda ovogodišnjeg Svetskog TCR šampionata je za Dušana Borkovića prošla u znaku kvarova. Problemi su bili prisutni kako na kvalifikacijama, a tako i na obe trke tako da je Borković nakon ovog trkačkog vikenda zadržao isti bodovni saldo.

Borković se kvalifikovao kao četrnaesti, a na prvoj trci vikenda je dobro i startovao tako da je brzo stigao do pozicija koje donose bodove, ali su oštećenja na automobilu usled kontakta sa Polsenom bila takva da je morao da ode u boks tokom 11. kruga čime je ostao bez bodova u toj trci.

Veliki incident na početku druge trke je iz trke izbacio čak 11 učesnika što je Borkoviću omogućilo da se probije do šestog mesta. Nakon ponovnog starta trke, Borković gubi, ali nakon kratkog vremena i osvaja izgubljene pozicije kada se ponovo kvari servo volana – po osmi put ove sezone!

Borković je nakon ove trke izjavio: „Jako sam besan. Ne mogu da verujem da mi na svakoj trci, od kada su posle Bahreina zamenili šasiju, otkaže isti deo. Jako sam razočaran generalno, a pogotovo mi je žao što sam u drugoj trci imao sjajnu šestu poziciju i povratio bih šesto mesto u generalnom plasmanu. Automobili već u sredu kreću na Tajland i neće imati vremena da otkriju zašto samo na mom automobilu jedna te ista stvar otkazuje kad je sve 100% novo. Sve su promenili na autu i problem ne nestaje. Hvala svima na podršci, ja sam dao sve od sebe.“

Nakon sedam trkačkih vikenda Borković se nalazi na sedmom mestu u generali sa 82 boda. Naredna trka se vozi na Tajlandu, početkom septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here