NK TEST: Toyota Auris 1.6 Sol

0
3594
Image

Image 

Jačanje C segmenta zbog krize sada stavlja još veći akcenat na novu generaciju Aurisa, kada su u pitanju očekivanja japanskog automobilskog giganta. Nova generacija je sada još kompletniji proizvod, a za razliku od prethonika on je sada i cenovno veoma prihvatljiv.

Ljubitelji automobila, poznavaoci, forumski diskuntanti i fejsbuk komentatori veoma rado koriste parametre kao što su vozne karakteristike, dizajn/atraktivnost karoserije, čip-tjuning potencijal, zatvarače diferencijala, snaga, performanse. Sva su to, ugrubo, merne jedinice onih koji se "interesuju" o automobiliskoj tematici.

auris_1.jpg

 

Sa druge strane, surova realnost, koju pokazuju i dokazuju prodajni rezultati, govori da prosečan kupac automobila zapravo ne gleda ama baš ništa od gore navedenog, te da su im primarni parametri pri kupovini potpuno pragmatični: pouzdanost, udobnost, ekonomičnost. Jedini, verovatno, argument koji se ne može svrstati u 100% pragmatične je kupovina "proverene marke" koja donekle može da se opravda kroz nešto veći povrat prilikom prodaje polovnog vozila.

IMG_6608.JPG IMG_6610.JPG

 

Zbog toga je Toyota u već 15 godina u samom vrhu po obimu prodaje automobila iako u svom programu dugo vremena nije imala niti jedan automobil zbog kojeg bi se vodile žestoke diskusije (GT86 je to promenio, da budemo precizni). Auris je idealan primer tog pristupa.

IMG_6587.JPG IMG_6589.JPG 

Druga generacija Aurisa je unapređena po svim aspektima u odnosu na prethodnika, a pri tome je primetno jeftiniji nego što je to bio prethodni model. Toyota je "štiklirala" sve što je potrebno da bi novi model bio podjednako uspešan kao i model koji nasleđuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here