NK TEST: Peugeot 208 1.6 ehdi Allure

12peugeot_208_0.jpg

Pežo serija 2 je kod kupaca uvek važila za jedan od omiljenih automobila u svojoj klasi. Ono što novi model donosi je dizajn koji prilično odskače od svojih prethodnika, pa ovakav korak ljudi iz Pežoa moramo pohvaliti. Novi Pežo 208 stigao nam je na detaljnu analizu.

 

Novi model iz Pežoa je prilično tiho došao na domaću scenu i bez neke prevelike pompe. Toliko tiho da nas je prilično iznenadio poziv na test. „Pežo 208? Naslednik 207-ice, pa kada je on stigao na domaće tržište?“ Prezentacija modela 208 na domaćem tržištu usledila je gotovo dva meseca posle testiranja. 208 je predstavljen na salonu u Ženevi početkom godine, a Pežo ovim modelom nudi automobil B segmenta sa izuzetno dopadljivim dizajnom koji prilično odskače od konkurencije. Upravo to bi trebalo da privuče kupce i natera ih da se opredele za 208. Ovo znači da je prvi adut 208-ice sam izgled.

 

12peugeot_208_promo.jpg

 

 

Kao što smo rekli na početku teksta Pežo je sa serijom 200 imao važnu ulogu na domaćem tržištu. Najpopularniji je, bez sumnje, model 206, ali sve je počelo kultnim modelom 205, kojeg u prilčnom broju ima i dan danas na ulicama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -