NK TEST: Peugeot 208 1.6 ehdi Allure

0
2836

 

Unutrašnjost, oprema

Dizajn spoljašnjosti kod 208-ice je veoma interesantan, ali dizajn enterijera je taj koji zaslužuje mnogo više pažnje. Ovo je polje gde 208 odnosi mnogo pozitivnih ocena. Ako smo mogli dizajn spoljašnjosti da okarakterišemo kao sportski, onda se unutrašnjost može okarakterisati kao ultra sportska. Prvo što upada u oči je obruč upravljača koji je prilično malog prečnika (samo 35cm, što je manje i od Pežoovog sportskog modela RCZ). Ne samo da je malog prečnika nego je i blago zasečen na dnu, a i karakteriše ga prilično debeo obruč. Sve su to odlike jednog sportskog upravljača.

 

12peugeot_208_9.jpg

Lep na oko i dodir, ali ne baš previše praktičan obruč upravljača 

 

Sedišta takođe zaslužuje sve pohvale, doduše ništa drugo se i ne očekuje od automobila koji dolaze iz Francuske. Sedišta za vozača i suvozača imaju izuzetno naglašenu bočnu potporu, pa predstavljaju jedna od udobnijih sedišta u koje je autor imao prilike da „upadne“. Kvalitet svih materijala u kabini je izuzetno visok, počevši od sedišta, preko trima na centralnoj konzoli i vratima. Sve je veoma prijatno na dodir, pa 208 ostavlja utisak automobila iz više klase.

12peugeot_208_4.jpg

Enterijer 208-ice krasi mnoštvo luksuznih detalja

Test automobil je bio u najskpljem Allure paketu opreme, koji podrazumeva zaista mnogo dodataka, kako u unutrašnjosti tako i na spoljašnjosti vozila. Jedna od stavki koja se izdvaja u ovom paketu opreme je definitivno multimedijalni sistem sa velikim ekranom osetljivim na dodir. Ekran je montiran visoko na centralnoj konzoli, a pored uobičejnih multimedijalnih sadržaja (radio, MP3) na njemu se mogu pregledati i slike, kao i informacije sa putnog računara.

Za ovakv tip uređaja se opredeljuje sve više proizvođača, a on predstavlja nešto što će zameniti klasičan tip „fabričke muzike“. Zbog ovoga i ne treba da čudi izostajanje CD plejera, jer CD kao "nosač zvuka" sve više gubi korak sa MP3 zapisom.

 

Najviši paket opreme, naravno nudi mnogo, ali zato i treba prilično novca izdvojiti za taj luksuz. Za samo paket opreme ispod (Active) treba izdvojiti gotovo 2000€ manje. 

Sportski duh u unutrašnjosti malo smiruje klavir lak završna obrada središenje konzole oko komandi klima uređaja. Jedina zamerka u enterijeru se može odnositi na ono što nas je isprva privuklo, a to je  upravljač. Naime, obzirom da je malog prečnika, kada se vozač smesti u poziciju koja mu odgovara, nastaje problem. Problem je to što vrh obruča upravljača prelazi tačno preko polovine instrument table, pa vozač nije u mogućnosti jasno da vidi putnu brzinu i ostale informacije sa instrument table. Dizajneri Pežoa su imali plan da se instrumenti gledaju preko volana, a ne kroz njega, kao što je uglavnom slučaj. Međutim niko od članova redakcije nije uspeo da se namesti tako da može videti instrumente preko volana.

 

         12peugeot_208_6.jpg 12peugeot_208_5.jpg

Prostora za sitnice ima u dovoljnoj meri, a jedina zamerka ide na račun mesta za flaše kod ručice menjača. Kada se na predviđeno mesto postavi standardna flaša od pola litra, njen vrh udara komande klima uređaja. Ovo se, srećom može rešiti vađenjem gumiranog dela držača flaša. Brojčano pregrada ima prilično, a pohvala ide na račun dosta duboke ladice ispred suvozača.

Mesta u ovom malom "lavu" ima dovoljno, ako se uzmu u obzir njegove dimenzije. Prostor na prednjim sedištima je pozamašan, tako da neće biti problem smestiti se i naći odgovarajuću poziciju. Kao što smo već napomenuli sedišta su dosta udobna sa naglašenom bočnom potporom, što uglavnom uslovljava zamerku na izlazak iz istih. Obzirom na visoke bočne strane sedišta malo je teže izaći iz vozila.

 

12peugeot_208_7.jpg
Udobna sedišta sa izuzetno naglašenom bočnom potporom

Testirani primerak je brojao 5 vrata, pa prilaz zadnjoj klupi nije predstavljao problem, kao ni  smeštanje na istu. Autor teksta, sa visinom nešto preko 180cm i „teretom“ od 85kg nije imao problema da se smesti na zadnju klupu. Sedišta nazad prati udobnost prednjih sedišta, a i prostora ima dovoljno tako da ni kraće rute van grada ne bi trebalo predstavljati problem putnicima pozadi.

 

 

Prtljažnik zapremine 285L daje dovoljno mesta obzirom na pozicioniranje 208-ice. Valja pohvaliti i pravilan oblik prtljažnog prostora, tako da razni mehanizmi, prostor oko točkova neće smetati pri utovaru nešto kabastijeg prtljaga. I pored kraćih dimenzija od 207-ice mesta u unutrašnjosti ima više a i prtljažnik ima 15l veću zapreminu.

Što se bezbednosti tiče, Pežo je i sa ovim modelom nastavio niz veoma bezbednih automobila pa tako ne iznenađuje da je 208 ocenjen sa maksimalnih 5 EuroNCAP zvezdica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here