NK TEST: Peugeot 208 1.6 ehdi Allure

0
2836

 

Spoljašnost

 

Trend novih automobila podrazumeva rast dimenzija u poređenju sa modelima koje menjaju, ali kod 208-ice to nije slučaj. Novi model je čak za nijansu kraći od svog prethodnika, modela 207. Taj podatak, kao i činjenica da mnoga dizajnerska rešenja podsećaju na mnogo veći 508, čine da 208-ica izgleda nekako zdepasto. Ovo se često može klasifikovati kao minus, ali kod 208 ne.

Ceo automobil deluje skladno i krajnje simaptično jer mu taj zdepasti oblik karoserije daje poseban šmek. Pomenuli smo sličnost sa modelom 508, ta sličnost se najviše ogleda u prednjem delu automobila, što je čest slučaj u auto industriji, a za cilj ima da zadrži prepoznatljivost brenda. Prednja maska i blago zakošeni farovi na gore daju nam do znanja da su oba modela delo Pjera Otijera (Pierre Authier).

Što se tiče zadnjeg kraja automobila tu se ističe dosta interesantan oblik zadnje svetlosne grupe i masivan zadnji branik. U sredini zadnjeg branika nalazi se svetlo za maglu, što je detalj „pozajmljen“ od 206-ice. Bočna silueta vozila izgleda dosta sportski, istina tome dodatno doprinose 16“ točkovi koji su bili montirani na test vozilo. Sportsku notu pojačava i međuosovinsko rastojanje, tačnije položaj točkova. Točkovi su "gurnuti" na sam kraj vozila, a ovo se pogotovo odnosi na zadnje točkove.

 
12peugeot_208_1.jpg
 

 

Napomenuli smo da je 208-ca za nijansu kraća od prethodnika. Dužina 208-ice iznosi 3962mm, što je prilično mala vrednost. Poređenja radi testirani Rio sa početka godine je bio duži za gotovo 9cm. Ovaj podatak je veoma bitan jer neće zadavati previše muka oko traženja parking mesta u gradu. I pored toga što je kraći od 207-ice, 208 donosi više mesta u kabini, kao i veći prtljažni prostor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here