Euro NCAP: Pet zvezdica za Audi Q3

0
1176
Image
NAS SPONZOR

 

Na testu sigurnosti prilikom udesa, Euro NCAP je ocenio Audi Q3 sa maksimalnih pet zvezdica. Q3 je briljirao na testovima pokazavši veoma visok stepen bezbednosti kako za putnike, tako i za pešake.


Po pitanju bezbednosti odraslih putnika Q3 je zabeležio odlične rezultate osvojivši čak 94% bodova, tako da je ovaj model jedan od najbezbednijih ne samo u svojoj klasi, već i u opšte.

{youtube}W7vAiAvOrJk?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

Deca putnici su takođe veoma bezbedna, bez obzira da li je u pitanju beba ili dete starosti 3 godine. Jedini minus na ovom testu je što prekidač za isključivanje vazdušnog jastuka za suvozača nije serijski raspoloživ, pa vozači koji žele da svoje dete drže na suvozačkom sedištu moraju taj prekidač tražiti bilo pri poručivanju vozila, bilo naknadno.

Bezbednost pešaka je takođe na veoma visokom nivou, a posebno dobru zaštitu pruža prednji branik. Poklopac motornog prostora pruža lošu zaštitu i za njegovu efikasnost nije dodeljen niti jedan bod.

Audi isporučuje ESP sistem u sklopu serijske opreme, a u serijskoj opremi se nalazi i sistem za upozoravanje o putnicima koji ne koriste pojas (napred i pozadi), dok se na spisku opreme ne nalazi sistem za ograničenje brzine kretanja.

Prethodni tekstChevrolet Camaro ZL1 na manifestaciji SEMA
Sledeći tekstEuro NCAP: Pet zvezdica za BMW seriju 1
Večni entuzijasta.