Chevrolet Camaro ZL1 na manifestaciji SEMA

0
1478
11sema_chevrolet_camarozl1_0.jpg
NAS SPONZOR

Kompanija Chevrolet će pojačati svoje prisustvo na predstojećoj SEMA manifestaciji u Las Vegasu prezentovanjem specijalne verzije modela Camaro.

To je posebno značajno, jer se do sada nije pojavila poboljšana verzija modela Camaro ZL1, najekstremnijeg sportskog vozila kompanije Chevrolet. Ova posebna verzija modela Camaro ZL1 se fokusira na zaista važan aspekt ovog automobila, na njegov ekstremni izgled. Skoro ništa nije učinjeno da se poboljša motor, vrlo malo je učinjeno da se ostatak performansi osnovnog mosdela Camaro ZL1 poboljšaju, tako da je sama promena izgleda modela sve što se desilo na njemu i što se primećuje.

11sema_chevrolet_camarozl1_1.jpg

Prednja hauba, prednji i zadnji spojleri, pragovi sa strane i maska hladnjaka su obojeni crnom bojom, prednja krila dobijaju set crnih aplikacija, a tu su i 20-inčne aluminijumske felne koje su takođe crne boje. To čini vrlo lep kontrast sa ostatkom karoserije modela Camaro ZL1 koja je obojena u crveno i detaljima kao što su crni spoljni retrovizori i zatamnjeno vetrobransko staklo, što dodatno čini ovaj automobil još upečatljivijim.

11sema_chevrolet_camarozl1_2.jpg

Sa tehničke strane, Chevrolet je u ovu specijalnu ZL1 verziju ubacio šestostepeni manuelni menjač sa kratkim prenosnim odnosima i novi izduvni sistem sa dva režima rada koji može da se podesi da ponudi izbor između glasnog i tzv. raketnog zvuka motora. Upravljanje je odlično, jer model koristi podešavajuće vešanje sa modela Corvette, ojačanu šasiju i Brembo kočnice.


Prethodni tekstPočeo probni Audi A1 E-Tron program u Nemačkoj
Sledeći tekstEuro NCAP: Pet zvezdica za Audi Q3