BMW: Nova Sedmica sa svim vrstama pogona

0
32

BMW je potvrdio da će sledeća generacija luksuzne limuzine iz Serije 7 imati benzinski, dizelski, plag-in hibridni i, prvi put, potpuno električni pogon. Ove informacije objavio je na godišnjoj konferenciji za novinare predsednik odbora za menadžment Oliver Cipse.

Prema sadašnjem planu, proizvodnja sadašnjeg modela treba da bude završena 2022. godine, pa iste godine možemo očekivati i naslednika. Za sada nije poznato koje vrste pogona će biti ponuđene prve.

Cipse je rekao da, prema BMW strategiji, “različite pogonske tehnologije će koegzistirati jedne pored drugih u dužem periodu”. Pored Serije 7, ove godine ćemo dobiti i X3 sa četiri vrste pogona, uključujući električni iX3 (taj model će se proizvoditi u Kini od ove godine i potom izvoziti) kao i i4 i Seriju 4 Gran Coupe.

Cilj BMW-a je da ima četvrtinu svojih novih modela elektrifikovane do 2021. godine, trećinu do 2025. godine i polovinu do 2030. godine. U januaru i februaru ove godine jedno od deset vozila ove marke bila su elektrifikovana na neki način, a BMW u Nemačkoj vodi po prodaji na tržištu elektrifikovanih vozila sa udelom od 21%.

Cipse je ujedno potvrdio da će BMW zbog epidemije korona virusa do kraja sedmice zatvoriti fabrike u Evropi i Južnoj Africi. Prekid bi trebalo da traje do 19. aprila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here