MINI Countryman

0
5271
Image
NAS SPONZOR

 

Ovo je prvi MINI koji stiže sa četvoro vrata i velikim prtljažnim vratima kao i višenamenskim rešenjima enterijera, predstavljajući se kao vozilo u koje se može smestiti i do pet osoba. MINI Countryman je prvi član porodice MINI sa karoserijom koja prelazi granicu od četiri metra po dužini. Countryman prevazilazi granice urbane mobilnosti i vodi dalje MINI zaštitni znak u dimenziju potpuno novog osećaja i naprečac osvaja nove ciljne grupe potrošača.

MINI Countryman “crossover” reprezentuje potpuno novu kombinaciju privlačnih karakteristika upravljivosti novog MINI modela sa svestranim enterijerom vozila sa četvoro vrata i optimiziranim prianjanjem svojstvenim za pravi SAV (Sports Activity Vehicle), za modele sa opcionim pogonom na sva četiri točka. Istovremeno, obezbeđena je sveža i upečatljiva interpretacija ustanovljenih MINI osobina vidljvih u dizajnu, premijum kvalitetu, efikasnosti i mogućnostima za individualizaciju.

Image

 

Sa idejom da ponudi pun komfor na dužim putovanjima putnicima na sva četiri individualna sedišta ili prostor za pet putnika ukupno, uz povišenu poziciju sedenja za vozača, višenamenski svestrani enterijer, nova generacija snažnih i efikasnih motora i opcioni MINI ALL4 pogon na sva četiri točka, Countryman daje novo značenje svim dosadašnjim kvalitetima i emotivnom iskustvu u vožnji jednog MINI-ja.

Image

 

Dobro prepoznatljivi jezik MINI dizajna prikazuje inovativni koncept vozila Countryman u potpuno odgovarajućem stilu. Ovo je prvi MINI čije su mere preskočile granicu od četiri metra po dužini, ne napuštajući princip koji je ustanovljen za klasične Mini modele, princip maksimalne upotrebljivosti i funkcionalnosti unutrašnjeg prostora u kompaktnom pakovanju. Kao dodatak klasičnim MINI proporcijama, karakteristične dizajnerske odlike prednjeg dela, bokova i zadnjeg dela vozila, staraju se da MINI Countryman istog trenutka bude prepoznat kao član porodice ovo brenda.

Izbor imena četvrtog modela iz ponude brenda takođe reflektuje istorijske korene i britansko poreklo MINI-ja. Poput modela MINI Clubman, MINI Countryman takođe nastavlja tradiciju predaka zasnovanu na briljantnom konceptu malih automobila koji je prvobitno osmislio Alek Isigonis. Baš tako, posebno upotrebljiva varijanta klasičnog Minija koji je prvi nosio ime Countryman pojavila se na tržištu ranih 1960-ih. Austin Seven Countryman i njemu tehnički identični Morris Mini Traveller, obezbedili su dodatnu dozu varijabilnosti potencijalom koji je bio posledica ponuđenog proširenog enterijera. Dostupna za sve kupce do 1969. godine, ova varijanta Minija – nezaboravna "woody" (drvena) verzija koju su krasile drvene obloge na krajevima karoserije i zadnjih vrata – ostvarila je kultni status, neprevaziđen do današnjih dana.

MINI Countryman će proizvoditi partner BMW Group iz Austrije, firma Magna Steyr Fahrzeugtechnik koja se nalazi u Gracu. Proizvodnja će se odvijati na zasebnoj traci a kontrola će se odvijati po izuzetno visokim standardima BMW Group. Isto kao i kod ostalih modela ovog brenda, benzinski motori za model MINI Countryman pristizaće iz proizvodnog pogona Hams Hall, dela koji MINI naziva “Production Triangle” u Engleskoj. Novorazvijeni dizel motori će se proizvoditi u najvećem pogonu za proizvodnju motora BMW Group u austrijskom gradu Štejru.

1
2
3
4
5
Prethodni tekstTržište: Prodaja BMW Grupe rekordno u martu 2011.
Sledeći tekstSnimljen Mercedes SL
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here