MINI Countryman

0
5012

 

Oprema i dodatna oprema

 

MINI Countryman naglašava svoj premijum karakter ponudom standardne opreme visokog kvaliteta ali i velikim brojem opcionala prethodno dostupnih samo kod modela visoke klase. Pored svega toga, Countryman se može poručiti obogaćen velikim brojem jedinstvenih komunikacionih sistema i sistema za zabavu putnika, otvarajući time jedno sasvim novo poglavlje. Sama ponuda je veoma pažljivo odabrana tako da odgovori na zahteve ciljne grupe koja često koristi komunikacione uređaje i održava interesovanje za napredne tehnologije za zabavu.

Image

 

MINI je prvi proizvođač automobila na svetu koji je ponudio, u delu koncepta MINI Connected, novo razvijeni priključak za USB koji koristi najnaprednije funkcije za integraciju uređaja Apple iPhone unutar audio i “infotainment” sistema u vozilu. Ova tehnologija je ekskluzivno napravljena za MINI i time se otvara potpuno novi nivo integrisanja i upotrebe “smartphone” telefona u vozilu.

Ponuda standardne opreme koja se ugrađuje u MINI Countryman obuhvata klima uređaj, MINI Centre Rail (Centralnu šinu) i visoko specijalizovani radio sistem sa MP3-compatibilnim CD plejerom, AUX IN konekcijom sa pet zvučnika. Dodajmo ovome i podatak da korisnik može da bira i specifične dodatne opcionale i dodatnu opremu specifičnu za model, sve u cilju obezbeđivanja konfiguracije koja će do poslednjeg detalja biti podešena – u istinskom MINI stilu – prema njegovom ličnom zahtevu i ukusu.

Optimalna vidljivost sa Adaptivnim prednjim svetlima, maglenkama i senzorom za kišu

Korisnici mogu da poruče MINI Countryman s adaptivnim prednjim svetlima povezana sa opcionim ksenonskim sijalicama. Ova tehnologija omogućava podešavanje ugla svetlosnog snopa koji će pratiti ugao upravljanja i brzinu kretanja vozila. Pored toga, svetla omogućavaju i varijabilnu distribuciju svetla, koja najviše zavisi upravo od brzine kretanja automobila. MINI Countryman možete opremiti i svetlima za maglu, dok će senzor za kišu – takođe deo opcione opreme – podesiti frekvenciju rada brisača na vetrobranu prema intenzitetu padavina. Grejači vetrobrana će takođe umanjiti sve probleme koje sa sobom donose loši vremenski uslovi. Ova opcija je odavno potvrdila svoju svrhu u MINI modelima i zbog toga je i dostupna i za najnovije modele ovog brenda.

 Image

 

MINI Countryman se može poručiti i sa panorama staklenim krovom kako bi putnicima bio omogućen perfektan pogled. Stakleni krov iz dva dela sa funkcijom “pop-up function” i napred i pozadi, stiže sa pokretnim delom kabinskog neba. Retrovizor u kabini i spoljni retrovizori imaju automatsku funkciju zatamnjivanja, dok opcioni trokraki kožni sportski upravljač stiže upotpunjen sa kožom obloženom kuglom poluge menjača ili biračem menjača. Sve varijante upravljača dostupnih za modele MINI Countryman mogu biti opremljene multifunkcijskim tasterima na upravljaču potrebnim za rukovanje telefonom i audio funkcijama, i aktivaciju/deaktivaciju sistema tempomata.

Komfor, funkcionalnost i sportski doživljaj, po želji

Ostale dostupne opcije koje povećavaju ugođaj i komfor u vozilu, obuhvataju automatski klima uređaj, grejače sedišta, naslon za ruke vozača i suvozača kao i sedišta za putnike napred, podesiva po visini. Opcioni sistem “Comfort Access” omogućava vozaču da otvori svoja vrata i startuje motor a da pri tome ne izvadi ključ iz džepa. MINI Countryman se takođe može poručiti i sa sistemom parking senzora “Park Distance Control”, čime će svi manevri i vožnja u rikverc biti olakšani. Opcioni paket “Storage” obuhvata važne detalje poput mrežica za sitnice u delu za noge putnika na zadnjim sedištima, utičnicu od 12V smeštenu u prtljažnom prostoru, visoko kvalitetni pretinac za odlaganje naočara za sunce, držače za torbe i univerzalni adapter za mobilne uređaje – plus, ako se odlučite za individualna sedišta pozadi, paket će upotpuniti još jedna utičnica od 12V i dva dodatna držača za čaše. Mreža za prtljažnik je takođe dostupna i ona upotpunjava paket “Storage”. Za transportovanje većih predmeta, MINI Countryman može biti opremljen i kukom za vuču.

Radio i navigacioni sistemi sa novim funkcijama

Radio sistemi dostupni za modele MINI Countryman nude veliki broj opcija koje korisnicima omogućavaju posebno prilagođavanje svih funkcija za zabavu u vozilu i komunikacionih sistema, po sopstvenom ukusu. Standardno ugrađeni Radio MINI CD uključuje MP3-kompatibilni CD plejer i AUX IN priključak za eksterne audio uređaje na integrisani audio sistem u vozilu. Opcioni Radio MINI Boost CD, istovremeno, obuhvata putni računar i dvoredni displej na centralnom satu “Centre Speedo”.

Image

 

MINI Visual Boost radio i MINI navigacioni sistem stižu sa displejem visoke rezolucije dijagonale od 6,5”, smeštenom u centralnom delu sata i uz Bluetooth hands-free uređaj sa USB audio priključkom. Mape za MINI navigacione sisteme možete memorisati na putnoj Flash memoriji a možete ih osvežiti novim verzijama preko USB priključka. Prikaz mate se može pregledati i u dnevnim i u noćnim uslovima vožnje. Za dodatno unapređenje audio ugođaja, lista opcionala sadrži i sistem hi-fi zvučnika Harman Kardon. Sa deset zvučnika i pojačalom od 480-vati, ovaj sistem časti putnike dinamičnim, visoko kvalitetnim zvukom muzike.

Zajedno sa pripremom za Bluetooth mobilne telefone nalazi se i USB audio priključak, koji takođe uključuje priključni “snap-in” adapter u centralnoj konzoli sa funkcijom punjača i krovne antene, i MINI Visual Boost radio i MINI navigacioni sisetm omogućuju prikljčivanje kompatibilnih mobilnih telefona. Funkcije uključuju i Bluetooth “streaming”, prikaz naziva izvođača/albuma i inovativne “office” funkcije pokretne kancelarije.

MINI Connected

Oba sistema, MINI Visual Boost radio i MINI navigacini sistem omogućuju vlasniku Apple iPhone pristupa sistemu MINI Connected. Ova inovacija otvara vrata globalnoj unikatnoj formi sistema za zabavu u vozilu, upotrebom najnovije tehnologije razvijene za potrebe MINI-ja, kako bi se integrisale telekomunikacione funkcije, funkcije zabave i “online” funkcije za Apple iPhone u vozilu. Specifične MINI funkcije mogu biti integrisane upotrebom aplikacija za Apple iPhone a njima možete rukovati preko džojstika, dugmića na upravljaču i monitora putnog računara. Upotrebom poznatog MINI displeja i operativne logike, MINI Connected omogućava laku, komfornu, jednostavnu, bezbednu i intuitivnu upotreb svih funkcija bez ikakvih ometanja koncentracije na putu. Mobilni telefon se priključuje na vozilo preko kabla koji je obezbeđen za MINI Connected za USB utičnicu ili preko “snap-in” adaptera.

Image

 

Ekskluzivna MINI tehnologija za integraciju Apple iPhone, formira osnovu za ekstenzivna osvežavanja i dodatne opcije. Funkcionalni repertoar MINI Connected može se lako proširiti priključivanjem na Apple App Store. Ovaj postupak će korisnicima sistema MINI Connected omogućiti pristup svim pogodnostima tehničkih prednosti i razvojnih opcija za zabavu u automobili i u budućnosti.

Aplikacija za MINI Connected, puna verzija koja će postati dostupna od četvrtog kvartala 2010, uključuje funkcije internet radija koje omogućuju korisnicima da izaberu njihove najomiljenije radio stanice bez obzira na trenutnu lokaciju. Memorisana baza podataka dostupna je za nekoliko hiljada radio stanica čijim se programima može pristupiti preko interneta. Ostale funkcije MINI Connected – poput pristupa Google lokalnim pretragama i Google Send to Car funkcijama kao i prijemu predefinisanih RSS vesti, sadržaje koji će biti prikazani na putnom računaru ili se mogu pročitati preko sistema glasovnih komandi – sve ove funkkcije su jedinstvene za semgment malih automobila.

Dodatno, ove aplikacije vlasnicima MINI-ja omogućavaju pristup platformama Facebook i Twitter dok su u automobilu, pregled je omogućen preko monitora putnog računara, a sistem glasovnih komandi za MINI Connected može se upotrebiti za njihovo čitanje. Standardizovane tekstualne poruke mogu se direktno poslati iz automobila preko oba servisa. Ova funkcija omogućava vozačima MINI-ja da, između ostalog, jedni druge obaveste o eventualnim gužvama ili problemima na drumu.

Ponuda dodatne opreme: Funkcionalan, sportski tipični MINI

Višenamenski karakter modela MINI Countryman reflektovan je i u selekciji dodatne opreme koja je dostupna za četvrti model iz ponude ovog brenda. Ponuda sadrži vliki izbor proizvoda visokog kvaliteta dizajniranog tako da omogući detaljnije istraživanje proširenih mogućnosti novog automobila. Štaviše, komponente eksterijera, specifične za model, mogu se odrediti tako da čim otvorite vrata vašeg MINI Countryman-a, individualizacija može da počne. Dodatno, sportski potencijal novog modela može se naglasiti do impresivnog nivoa uz efekte koje omogućavaju komponente John Cooper Works.

Srebrno obojeni plastični dodaci mogu se fiksirati i na standardne branike. Što se tiče enterijera, korisnici mogu poručiti izdržljive patosnice za sve vremenske prilike, a za potrebe pokrivke u prtljažniku, dostupna je i odgovarajuća prostirka u mat crnoj boji. Dodatni potencijal za pakovanje obezbeđuju predmeti poput univerzalne kutije i paketa za preživljavanje kojie se takođe mogu prikačiti na MINI centralnu šinu.

Image

Za najmlađe ljubitelje MINI-ja, obezbeđena su bezbedna i komforna putovanja zahvaljujući novoj generaciji MINI dečjih sedišta. Ova sedišta su naravno urađena po tipičnom MINI dizajnu, narandžasto/crne boje, mogu se bezbedno pričvrstiti u zadnjem delu vozila pomoću obezbeđenih ISOFIX priključaka. Pored toga, korisnici mogu da poruče i “Tablet DVD” sistem kao deo paketa za zabavu putnika na zadnjim sedištima.

Ponuda dodatne opreme sadrži i veliki izbor opcija koje će pomoći da se obezbedi dodatni transportni kapacitet i preko već fleksibilnih opcija za prevoz i prilagodljivog enterijera. Na primer, sistem krovnih nosača može se postaviti na standarne šine na krovu MINI Countryman-a. Dodatni priključci će zatim omogućiti vozaču Countryman-a transport velikih predmeta, poput sportske opreme ili dodatnog prtljaga. Između ostalog, izdvajamo i nosač za bicikle, držače skija ili snouborda, držače za dasku za jedrenje, univerzalni nosač i krovni kofer. Zadnji nosači mogu poneti i dva bicikla a namenjeni su za modele MINI Countryman. Ovaj sistem se lako i brzo postavlja na zadnji kraj vozila i to zahvlajujući opcionoj pripremi za postavljanje nosača.

Sportski karakter MINI Countryman-a dobija na posebnosti sa komponentama iz ponude John Cooper Works performance. Aerodinamični paket dostupan za MINI Cooper S Countryman uključuje krilca za prednji branik, prepoznatljive bočne pragove (ofarbane u boji karosetije i sa dodatnim usisnikom za vadzuh), difuzor na prednjem krilu, koji obezbeđuje silu koja “lepi” automobil za podlogu, uvećane ukrase na metalnim izduvima. 19-inčni “double-spoke” alu točkovi takođe su dostupni iz ekskluzivne ponude John Cooper Works. Možete ih poručiti u mat crnoj boji ili sjajnoj crnoj boji obrušene površine. Što se tiče enterijera, korisnike će izazivati i trokraki sportski upravljač Alcantara i poluga menjača izrađena od identičnog materijala.

 

Izvor: Delta Motors marketing, pripremila Nacionalna Klasa

Foto: BMW

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here