Snimljen Mercedes SL

0
1225
12mercedes_sl_0.jpg

Novi Mercedes SL je tajno snimljen na testiranjima ovih dana, a na slikama se primećuje da je ovo samo blago maskirana verzija.

Tanka crna maskirna tkanina malo čini da pokrije oblik novog Coupe-a koji je navodno pripremljen kao konkurencija britanskim rivalima iz Aston Martin-a i Jaguar-a. Sa samo nekoliko tankih crnih maskirnih komada tkanine nije mogao da se sakrije oblik vozila, tako da je novi SL širok, nizak, ima prednji kraj koji je inspirisan modelima CLS sa četvoro vrata i SLS, ima preoblikovane farove i novi par LED svetla koja su vidljiva ispod maskiranog dela.

12mercedes_sl_1.jpg

Snažna AMG verzija ovog modela će koristiti potpuno novi 5.5 L V8 twin-turbo od 563 KS iz modela CL, a model SL 500 će koristiti manji 4,6 L motor koji kombinuje snažne performanse sa značajno smanjenom potrošnjom goriva.

12mercedes_sl_2.jpg

Zahvaljujući u velikoj meri korišćenjem delova od lagane plastike i komponenti ojačanih ugljeničnim vlaknima, ovaj model za 2012. treba da bude lakši od svog prethodnika, a svoj debi imaće na Sajmu automobila u Ženevi sledeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here