Početna Tekstovi Testovi automobila NK TEST: Renault Megane TCe 140

NK TEST: Renault Megane TCe 140

0
326

U čitavom nizu Renault modela koji nam, prilično redovno, prolaze kroz ruke – stigao je i dobro poznati Megane. Novost je turbo benzinac koji po svojoj nameni menja dosadašnji TCe 130. Dakle, na papiru, ne bi trebalo da bude velika razlika, zar ne?

Imajući u vidu da smo Megane četvrte generacije propitali uzduž i popreko, vozivši hečbek, limuzine i karavan u skoro svim pogonskim kombinacijama – na tom polju zaista nemamo šta posebno da prijavimo sa ovim test automobilom.

Drugim rečima, za detaljnu analizu svakako preporučujemo da pročitate prve testove “četvorke” gde smo se detaljno bavili novitetima, bilo da je u pitanju benzinski ili dizel pogonjeni hečbek model. U hečbek karoseriji smo imali i sportsku, tačnije GT, varijantu, koja uprkos vrlo specifičnom pogonskom agregatu, zapravo nudi još jedno zanimljivo gledanje na to šta Megane može ponuditi kada se razmatra oprema.

Rezime – spoljašnji i unutrašnji

Bez obzira što navodimo detaljne testove nekoliko različitih varijanti hečbek izvedbe, svakako možemo ukratko predstaviti šta to Megane nudi, čisto podsećanja radi.

U zavisnosti od paketa opreme, ugođaj po pitanju sedišta i raspoložive elektronike se može manje ili više razlikovati. Ono što se neće razlikovati je solidan putnički prostor, dok je prtljažni prostor nešto manji od onoga što se očekuje od kompakt klase.

Bose paket opreme, koji smo imali u test vozilu, donosi kompletan asortiman elektronskih asistencija, horizontalno položeni R-Link ekran dijagonale 8.7″ i blago profilisana sedišta u zanimljivoj kombinaciji štofa i eko-kože. Čak i zadnja sedišta nude profilisane naslone što poboljšava udobnost putnika na zadnjoj klupi. Putnici pozadi imaju mogućnost da upravljaju ventilacijom, što je vrlo lepa pogodnost.

Vozaču je na raspolaganju kompletna baterija sistema koji aktivno ili proaktivno deluju kako bi olakšali vožnju ili predupredili potencijalno opasne manevre. Sistem za nadzor slepog ugla, detekcija saobraćajnih znakova, automatska LED svetla, nadzor kolovozne trake, automatsko kočenje…

Kamera za pomoć pri parkiranju u kombinaciji sa prednjim i zadnjim senzorima značajno olakšava bilo kakvo manevrisanje iako Megane, za današnje pojmove, nudi sasvim solidnu preglednost.

R-Link 2 sistem je sada već u završnoj fazi svoje eksploatacije (novi Clio i Twingo već imaju novu generaciju info-zabavnog sistema), tako da je to verovatno i najslabija tačka aktuelne Megane ponude. Sam softver nije posebno spor, ali nije intuitivan i neka rešenja nisu uopšte dobro zamišljena – ovde pre svega mislimo na kontrolu klima uređaja gde je potrebno precizno “nanišaniti” vrlo mali deo ekrana, a što nije u skladu sa aktuelnim tendencijama da vozač sve vreme pogled treba da drži na drumu ispred sebe…

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here