Nova generacija turbo benzinskih agregata je relativno brzo uvedena u aktuelnu Renault ponudu, tako da smo sada u prilici da vidimo kako se novi 1,3 litarski turbo benzinac snalazi u kompakt SUV “pakovanju”.

Uprkos tome što nova generacija modela Captur samo što nije stigla na tržište, Renault je odlučio da aktuelne modele počne da isporučuje sa novom generacijom turbo benzinskih agregata koje smo već imali prilike da isprobamo u nešto težoj Scenic karoseriji.

    

Osim novog pogonskog agregata, nema drugih izmena tako da će ovaj tekst manje-više biti okrenut upravo onim izmenama koje donosi novi motor, dok će raport o tome šta Captur donosi po ostalim pitanjima biti zapravo skraćena verzija onoga što u celosti možete pročitati u našem testu u kome smo detaljno analizirali novosti koje stižu sa restilizacijom za 2017.

Šta je novo za 2019?

Iako bi površni pogled na prethodni pasus bio ispraćen odmahivanjem glave jer nedostaju bombastični noviteti u vidu autonomne vožnje, napredne elektronike, povećanja prostora….nova benzinska gama zapravo je vrlo bitna izmena koja može potpuno preokrenuti kako će se vozač u Capturu osećati na prvi ili na nešto kasniji „pogled“.

Naime, dCi 110 varijanta je bila primetno agilniji automobil uz primetno nižu potrošnju i, što je jako bitno, sa manjim angažovanjem vozača u smislu da je TCe tražio malo više obrtaja i rada menjačem da bi se postigla agilnost koju dizel nudi.

Kako su dizel motori naglo izgubili na popularnosti što zbog afera koje su se dešavale u proteklom periodu, ali i zbog posledica tih afera koje se ogledaju u daleko strožim kontrolama štetnih emisija i rastom taksi za ovaj tip pogonskog goriva, novi dizel agregati koji su se našli u ponudi bi trebalo da ponude daleko daleko bolje alternative dCi agregatima. Kad smo kod dizel agregata u aktuelnoj ponudi se sada ponovo nalazi samo dCi 90, dok snažnije dCi 110 varijante, koju smo vozili neposredno pre restilizacije, više nema.

U ponudi je ostao već poznati trocilindrični TCe 90, ali je umesto četvorocilindričnog TCe 120 sada u ponudi potpuno novi četvorocilindrični 1,33 litarski turbo motor koji se nudi u dve varijante – sa 130KS/220Nm i 150KS/240Nm. U ponudi se i dalje nalazi EDC menjač koji se može opciono naručiti u kombinaciji sa dCi 90 agregatom kao i sa TCe 150 agregatom.

Dakle, Renault je za lakše karoserije umesto prvobitno uvedenih TCe 140/160 varijanti ponudio nešto slabije varijacije koje su bolje prilagođene lakšim karoserijama, a koje će zahvaljujući tome ponuditi još ekonomičniju vožnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here