Scenic nam je izuzetno dobro poznat model koji smo imali priliku da testiramo u raznim varijantama i generacijama. Tradiciju nastavljamo sa restilizovanim modelom koji donosi potpuno revidiranu gamu motora. 

Kada nam je pre dve godine predstavljena četvrta generacija modela Scenic, kompletan MPV segment se tada nalazio (a i dalje se nalazi) u nezgodnom položaju zatrpanom u ponudi svih mogućih „crossover SUV“ varijanti. Tada je Renault označio Scenic kao njihov poslednji pokušaj sa MPV segmentom, te ukoliko ovaj model ne prođe dobro na tržištu, onda MPV zaslužuje svoj kraj. Najveći iskorak je napravljen po pitanju dizajna, pa se vidi veliki trud da Scenic privuče pažnju. Tu možemo videti i „crossover“ elemente koji su naprosto morali biti inkorporirani, trend je neizbežno takav a njegove pristalica neumoljive.

Ono što nismo mogli odmah primetiti na prvoj Scenic IV prezentaciji se odnosi na oslanjanje i njegovo podešavanja. Putevi na hrvatskom primorju su dramatično bolji od kvazi asfalt verzije koje mi imamo ovde, pa je po njima novi Scenic lagano plivao, te jednostavno nije bilo moguće tako lako osetiti da je oslanjanje prilično tvrdo. Na prvom NK testu na domaćem terenu, odmah smo primetili da je u našim uslovima Scenic dosta „tvrd“, posebno ako se ima u vidu segment i njegova primena u praksi. Tako je izgledalo da će upravo ova karakteristika samo još više usmeriti potencijalne kupce ka nekom drugom „crossover“ segmentu.

Ipak, Renault je izgleda bio svestan ovog potencijalnog problema pa je uz planirano uvođenje potpuno nove generacije motora napravio i korekcije po pitanju oslanjanja. Kakva je sada situacija, proverili smo kroz novi NK test.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here