Renault Captur – druga generacija

0
153

Renault je predstavio drugu generaciju svog popularnog krosovera Captur. Konkurencija ovom modelu je od njegove premijere povećana sa jednog na više od 20 modela, a pa je francuska kompanija izvršila temeljan redizajn i osvežavanje ovog modela.

Captur je dobio LED prednja svetla kao deo standardne opreme u svim verzijama, a automobil je duži za 110mm, 20mm širi i neznanto viši nego do sada. Kapacitet prtljažnika povećan je za 81 litar, na 536 litara.

Zadnji kraj je takođe dobio LED svetla u C obliku, a u ponudi je 11 boja za karoseriju i četiri kontrastne varijante za krov, što znači da postoji 90 različitih konfiguracija. Veličina felni je od 16 do 18 inča.

Captur se sada pravi na novoj CMF-B platformi, zbog čega je bilo moguće povećanje dimenzija. To je ista arhitektura koju koristi novi Clio i lakša je i kruća od dosadašnje. Ova platforma omogućava Renaultu da u ponudu prvi put uvrsti i plag-in hibridnu verziju Captura pod imenom E-Tech.

Taj pogon sastoji se od 1,6 litarskog benzinskog motora, dva električna agregata, baterije od 9,8kWh i menjača koji može da radi u više modova. Renault je saopštio da E-Tech može da pređe 45km korištenjem samo električne energije pri brzini do 130km/h.

Ostatak ponude čine tri benzinska i dva dizelska motora. Početni je jednolitarski TCe agregat od 100KS u kombinaciji sa petostepenim automatskim menjačem. Sledeći je četvorocilindrični 1,3 litarski TCe od 130KS ili 155KS. Oba se kombinuju sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dva kvačila. Šestostepeni manuelni menjač dostupan je za slabiju varijantu.

Dve dizelske opcije su četvorocilindrični 1,5 litarski Blue dCi agregat u specifikacijama ok 95KS i 115KS. Oba dolaze sa šestostepenim manuelnim menjačem, a jači motor može da se kombinuje sa jačim motorom.

Izvršen je kompletan redizajn enterijera. Stari multimedijalni sistem zamenjen je novim koji dolazi sa ekranom od 9,3 inča u orijentaciji portreta. Novi sistem sadrži Apple CarPlay i Android Auto tehnologije. Dodata je digitalna instrument tabla dijagonale 10,2 inča umesto analognih pokazivača. Niži paketi opreme podrazumevaju dva ekrana od po sedam inča.

Putnici mogu da koriste i bežično punjenje mobilnih telefona, a zadržana je i funkcija kliznog pomeranja zadnjih sedišta napred ili nazad do 16cm, čime značajno može da se poveća prostor za noge i prtljažnik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here