JLR proizvodi električne modele kod kuće

0
131

Jaguar Land Rover (JLR) je objavio informacije o multimilionskoj investiciji u proizvodnju električnih automobila na domaćem tržištu, što predstavlja podršku ovom industrijskom sektoru, koji je suočen sa padom prodaje dizelskih modela i situacijom i u vezi sa Bregzitom.

JLR će proizvoditi više električnih modela u svojoj fabrici u centralnoj Engleskoj, a proces počinje luksuznom limuzinom XJ.

“Budućnost mobilnosti je električna i mi smo, kao vizionarska britanska kompanija, posvećeni proizvodnji sledeće generacije vozila sa nultim emisijama u Britaniji”, saopštio je direktor kompanije Ralf Spet.

JLR odavno upozorava na opasnost od sprovođenja Bregzita bez dogovora o trgovinskim odnosima sa Evropskom unijom. Automobilska industrija napominje da bi proizvodnja u Britaniji mogla da bude ugrožena carinama i dodatnom birokratijom.

JLR ima tri fabrike u Britaniji i samo jednu u ostatku Evrope – u Slovačkoj, koja je preuzela proizvodnju modela Land Rover Discovery, a praviće i revidiranu varijantu modela Defender. Električni krosover I-Pace proizvodi se u fabrici firme Magna Steyr u Austriji.

JLR je u januaru potvrdio plan o gradnji fabrike za sklapanje baterija u Engleskoj. Ova lokacija postaće operativna 2020. godine, a godišnji kapacitet biće 150.000 jedinica. Kompanija ima i fabriku tradicionalnih motora u obližnjem Vulverhemptonu. Ovi agregati biće korišteni u novim generacijama modela marki Jaguar i Land Rover.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here