2019 Audi S8

0
61

Novi Audi S8 prikazan je svetskoj javnosti uoči početka prodaje kasnije ove godine. Nova najsnažnija Audijeva limuzina zamenila je dizelski agregat iz SQ7 četvorolitarskim benzinskim V8 motorom sa dva turba i lakom hibridnom tehnologijom.

Ukupna snaga ovog pogona u je 570KS, a maksimalni obrtni momenat 800Nm. U paket je uključena i tehnologija upravljanja svim točkovima, a pogon na obe osovine se podrazumeva.

Detalji o performansama još nisu objavljeni, a Audi je saopštio da alternator koji se pokreće kaišem štedi gorivo jer omogućava deaktivaciju cilindara tokom kretanja bez većeg opterećenja motora, brže startovanje i efikasniju stani-kreni funkcionalnost.

Svaka verzija novog S8 dobija “prediktivno aktivno ogibljenje”, koje reguliše ponašanje svakog točka pojedinačno radi postizanja što boljeg komfora i kontrole naginjanja karoserije. Postoji pet režima vožnje, uključujuči novi Comfort+, koji naginje vozilo na unutrašnju stranu krivine do tri stepena.

Boljoj kontroli naginjanja karoserije doprinosi i sistem upravljanja svim točkovima, koji smanjuje krug okretanja i poboljšava sabilnost pri bržoj vožnji. Ovo je standardna tehnologija u svim varijantama S8. Karbon-keramičke kočnice su deo dodatne opreme.

Vizuelno, novi S8 razlikuje se od standardnog A8 po naglašenijim branicima, pragovima i četvorostrukim cevima izduvnog sistema. Audi je saopštio da veličina felni ide do 21 inča. Poput novih S6 i S7, kupci novog S8 mogu da odeberu paket Black Styling, kojim se većina hromiranih elemenata menja tamnim trimom.

S8 u kabini ima elektronski podesiva, grejana i hlađena kožom presvučena sedišta, kao i Audijev poznati MMI multimedijalni sistem sa dva ekrana. Dizajn instrumenata na digitalnoj tabli je specifičan za S8. Integrisane su tehnologije Apple CarPlay i Android Auto. Prefinjenost je pojačana sistemom aktivne eliminacije buke, koji korištenjem zvučnika maskira zvuk od vetra i sa puta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here