Cupra Tavascan koncept

0
109

Cupra je predstavila električni koncept Tavascan, koji najavljuje pravac ove marke u budućnosti kada je reč o SUV modelima sa ovom vrstom pogona. Automobil će imajti prvu javnu promociju na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu.

Šef dizajna u Cupri Alehandro Mesonera izjavio je da je ovo veoma jednostavan, ali upečatljiv dizajn koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Cupra opisuje Tavascan kao SUV sa elegantnošću sportskog kupea, koji označava udaljavanje ove marke od matičnog SEAT-a.

Kompanija je saopštila da prednji kraj predstavlja dizajnersku ravnotežu “mišićavosti i dinamičnosti” i da je atraktivno dizajnirana karoserija aerodinamički veoma efikasna. Dizajneri su uložili trud da stilizovanjem prednjeg kraja izmeste centralnu tačku koja privlači poglede kod automobila sa tradicionalnim pogonom.

Cupra navodi da svaki otvor i usek u karoseriji ima funkciju u smislu usmeravanja vazduha oko automobila ili za hlađenje baterija. Automobil je postavljen na aerodinamički optimizovane felne od 22 inča.

U kabini je upotrebljena kombinacija materijala i tehnoloških koncepata sa smislom za “otvorenost i fokus” kroz upotrebu “kontrastnih boja, strukturnog karbona i dinamičnog pristupa tehnologiji i dizajnu”. Dominantni materijali su koža, karbon i alakantara.

Ispred vozača je digitalna tabla sa instrumentima kao i ekran dijagonale 13 inča za multimediju, koji može da se pomeri prema putniku u slučaju potrebe. Konektori za zvučnike i pametne telefone integrisani su u sedišta.

Koncept ima električni pogon snage 305KS, koji mu omogućava ubrzanje od 0-100km/h za manje od 6,5 sekundi. Automobil koristi fleksibilnu Volkswagenovu platformu MEB, a u podu je smeštena litijum-jonska baterija kapaciteta 77kWh. Deklarisana autonomija je 450km.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here