Restilizovani Smart stiže u Frankfurt

0
85

Osveženi i restilizovani električni Smart EQ ForTwo i EQ ForFour spreman je za premijeru u na Sajmu automobila u Frankfurtu, a proizvođač ga je najavio ovom zavničnom skicom. Prodaja kreće u decembru.

Mercedes je saopštio da je dizajn obe verzije zreliji. Prednji kraj je dobio veću masku, nove maglenke, agresivnije stilizovane otvore za vazduh i prerađena prednja svetla. Očekuju se i nove aluminijumske felne.

Linije prednjeg poklopca biće ublažene da bi se poboljšala aerodinamička efikasnost. Raniji špijunski snimci sugerišu da su redizajnirana i zadnja svetla. Poput sadašnjeg modela, Smart ForTwo biće dostupan kao kupe ili kabriolet.

Redizajn enterijera takođe će biti umeren, a izmene se očekuju na centralnoj konzoli. U ponudi će biti i nove opcije trima, pa će kupci imati više mogućnosti da prilagode izgled kabine svom ukusu.

Električni pogonski sklop ostaje neizmenjen u svim verzijama. Reč je o sistemu koji proizvodi 80KS, dok je baterija kapaciteta 17,8kWh. Autonomija vozila je oko 160km. Sistem podržava punjenje na 22kW, što znači da baterija može da se napuni sa 10% na 80% kapaciteta za manje od 40 minuta.

Smart će od sledeće godine na Evropskom tržištu početi da povlači iz ponude modele sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem  i postati prvi proizvođač koji potpuno prelazi sa fosilnog goriva na elektirčnu energiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here