Porsche predstavio novi Macan Turbo

0
84

Porsche je predstavio restilizovanu verziju modela Macan Turbo, koji prvi put koristi novi 2,9 litarski V6 motor sa dve turbine. Pored toga, revidirana je šasija i osvežen izgled automobila spolja i iznutra.

Dosadašnji 3,6 litarski V6 motor sa dve turbine Macan Turba zamenjen je jedinicom manje zapremine, ali velike snage. Novi agregat proizvodi 440KS i u stanju je da pokrene vozilo iz mirovanja do 100km/h za 4,3 sekunde. Maksimalna brzina je 267km/h. Snaga se šalje na sve točkove preko sedmostepenog PDK menjača, koji je deo standardnogh paketa.

Kočnice su dobile obloge od karbida, zbog čega imaju bolji odziv i manje se troše. Nove aluminijumske felne prečnika 20 inča takođe su deo osnovne opreme. Na listi dodatne opreme su vazdušno ogibljenje sa funkcijom podešavanja visine, nova hidraulika amortizera i karbon-keramičke kočnice.

Macan Turbo preuzeo je mnogo elemenata eksterijera sa restilizovanog Macana S. Tu su novi prednji branik, nova LED prednja svetla i svetlosna linija preko čitavog zadnjeg kraja. Turbo model se izdvaja od ostalih Macana po fiksiranom dvostrukom zadnjem krilu i sportskom izduvnom sistemu.

U kabini, Porsche je novom modelu dodao 10,9 inčni HD ekran osetljiv na dodir, BOSE audio sistem i Wi-Fi hotspot. Počena cena je oko 75.000 EUR.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here