NK Auto Godine 2018

Ako do sada nije bilo jasno kuda ide automobilska industrija, nakon 2018 bi to trebalo da bude apsolutno jasno – SUV. Uvoznicima je jasno šta kupci žele, a imajući u vidu lepe cenovne premije za ovaj tip vozila, prodaju ovih modela proizvođači i uvoznici žele još i više. Međutim, nama je po prvi put pobednk model koji nije u SUV segmentu?!

Po četvrti put biramo najbolji auto, ovog puta iz ponude od 22 koje smo tokom protekle godine imali priliku da vozimo. Učešće SUV modela u našoj test floti je tačno 50% što dodatno potvrđuje da se tržište kreće jedino i isključivo u pravcu raznih SUV varijacija na temu.

Testiranih 22 automobila stižu od 11 različitih proizvođača, raspoređenih u 7 različitih segmenata. Najžešća konkurencija je svakako u B-SUV i C-SUV segmentu gde je verovatno i najžešća konkurencija kada se gleda i količina potencijalnih kupaca.

Trend nestanka MPV vozila se nastavlja, a jedini proizvođač koji se opire tržišnim trendovima je i dalje Reno koji sa modelom Scenic ne samo što održava segment u životu, već beleži i prilično dobre prodajne rezultate. Zanimljivo, u MPV smo imali dva modela dok je D-SUV podbacio sa samo jednim predstavnikom – Nissan X-Trail koji je sa restilizacijom dosta popravio utiske, ali usled nedostatka konkurenata u tom segmentu nećemo imati pobednika.

Još jedna zanimljivost je da smo u svim kategorijama imali podeljena mišljenja, tako da je jedino Mikra bila izglasana kao pobednik jednoglasno, sve ostalo je bilo na sudijskom preglasavanju.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -