Auto godine

U izbor za glavnu nagradu ulaze samo automobili koji su pobedili u sopstvenim kategorijama, ali je zapravo najveći konkurent Insigniji bila restilizovana Mazda 6 koja je izgubila u borbi za pobedu u kategoriji.

Pobednici po segmentima zapravo nisu imali mnogo šansi u borbi sa Insignijom jer protekle godine nismo imali posebno zanimljive modele u ostalim segmentima, pre svega u C-SUV klasi odakle su nam u protekla tri puta i stizali ukupni pobednici.

Opel je sa drugom generacijom Insignije pogodio u sam centar mete ponudivši u jednom paketu vrlo atraktivni dizajn, prostrani putnički i prtljažni prostor, udobnu vožnju, odličnu motorizaciju, vrlo dobru opremu i…odličnu cenovnu politiku.

Ne možemo da ne spomenemo činjenicu da Opel nudi odlično izbalansiranu ponudu kako benzinskih, a tako i dizel motora što svim profilima kupaca omogućava da izaberu baš ono što žele. Novi, osmostepeni, automatski menjač je popunio i poslednju “rupu” u prilično jakom štitu koji je imala prva generacija Inisignije, a zavšrni udarac konkurenciji je postignut smanjenjem težine što je takođe bio primetni nedostatak.

Ne možemo, a da ne priznamo da smo pomalo i sentimentalni, jer integracija kompanije Opel u PSA grupaciju znači da je Insignija uprkos vrlo kratkom životnom veku već sada na spisku za odstrel jer PSA užurbano primenjuje svoju platformu na Opel modele tako da ovu Insigniju verovatno nećemo još dugo imati prilike da vozimo/kupimo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here