Tržište: Fordov prihod umanjen za 34%

0
239

Ford je u prvom kvartalu zabeležio pad prihoda za 34%, na 1,15 milijardi dolara, ali je kompanija saopštila da je na putu da ostvari bolje rezultate u 2019. godini nego prošle godine, pošto je globalna reorganizacija počela da daje rezultate.

Fordova zarada na tržištu Severne Amerike porasla je za 12% u četvrtom kvartalu prošle godine, zahvaljujući dobroj prodaji profitabilnih modela, uključujuči F seriju i pikap srednje veličine Ranger.

Ford je prošle godine objavio da ukida limuzine u svojoj ponudi. Analitičari i investitori su skeptični prema toj odluci, ali direktor kompanije Džim Heket insistira da je to bio dobar potez i da Ford ne namerava da dugoročno izgubi nikoga od dosadašnjih kupaca.

Fordovo evropsko odelenje zaradilo je 57 miliona dolara u prva tri meseca ove godine u poređenju sa 119 miliona u istom kvartalu prošle godine. Kompanija je saopštila da su zaradi doprineli niži strukturni troškovi. Istovremeno, poslovni rezultati poboljšani su u Kini, na Bliskom istoku i u Africi.

Na globalnom nivou, prihod je umanjen za 4%, a marža zarade opala je za 1,3%, na 2,8%.

U Fordu za ovu godinu najavljuju ofanzivu novim modelima, uključujući redizajnirane krosovere Kugu i Explorer.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here