Udarni novitet, pravo sa električnog modela Leaf, stigao je u najprodavaniji Nissan model – Qashqai. Po prvi put ono što nazivamo „udarnim“ nije niti novi pogonski agregat, niti je u pitanju inovativno pitanje po pitanju konstrukcije donjeg postroja, a nije u pitanju elektronika u vidu LED svetala, HUD prikaza ili ogromnog ekrana visoke rezolucije. Pa šta je onda? U pitanju je softverski kod – ProPilot.

Dakle, stigli smo i do tog momenta. Već neko vreme kupce ne impresionira niti posebno niska potrošnja, niti velika snaga, niti brz ili sofisticiran rad menjača već kao bitan faktor navode veličinu ekrana u vozilu. ProPilot celu fascinaciju IT rešenjima pomera korak dalje – koji model ima napredniji softver…

Aktuelna generacija Nissan Qashqai modela je već bila u našim rukama i to u vrlo sličnom izdanju kao i model o kome sada pišemo. Zapravo, osim pomenutog softverskog paketa, jedina razlika je u tome što je prethodno testirani model bio opremljen AWD pogonom, dok je kod ovog modela pogon samo na prednjoj osovini, ali je zato prisutan automatski tj. CVT menjač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here