Uskoro novi Land Rover Defender

0
239

Land Rover u Keniji obavlja završne terenske testove novog Land Rover Defendera. Objava je usledila na 71. godinu od premijere originalnog Land Rovera 30. aprila 1948. godine na Sajmu automobila u Amsterdamu.

Prototip Defendera će tokom testova vući velike terete preko reka i teškog terena površine 14.000 hektara. Automobil stiže na tržište sledeće godine, a do tada će biti kompletirano više od 45.000 pojedinačnih testova.

Flota testnih vozila već je zajedno prešla 1,2 miliona kilometara po svim terenima, od blatnjavih puteva u Velikoj Britaniji i peščanih dina u Dubaiju do nezaobilazne staze Nirburgring u Nemačkoj. Vozila su za to vreme tokom eksploatacije bila izlagana temperaturi od minus 40 do plus 48 stepeni Celzijusovih, a dostignuta je nadmorska visina od 4.000 metara.

Novi Defender dizajniran je razvijen u Britaniji, u inženjerskom odelenju u Gejdonu. Proizvodnja za globalnu prodaju odvijaće se u nedavno otvorenoj fabrici u Njitri, u Slovačkoj. Tokom testova uočene su i kratka i duža verzija Defendera.

U pogledu dizajna jasna je sličnost sa ostalim modernim modelima Land Rovera, ali će se Defender razlikovati po nekim detaljima. Prednja svetla će biti okrugla, a indikatori su mali i smešteni sa strana. Zadnja svetla su slična rešenju sa aktuelnog Defendera. Na kamufliranim vozilima uočljivi su potpuno ravni poklopci motora i otvori za vazduh na blatobranima.

Novi defender imaće aluminijumsku karoseriju i aluminijumsku šasiju, a proizvodiće se na istoj liniji sa drugim Land Rover modelima. Kabina će biti opremljena velikim ekranom za multimediju, digitalnim instrumentima i multifunkcionalnim upravljačem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here