Još jedna revizija „šestice“ je stigla i opet je, uprkos, relativno malim izmenama ukupni pomak u odnosu na prethodnu verziju daleko veći nego puki zbir taksativno navedenih izmena. Nova revizija je sada još bliža premijumu, dok je cena i dalje prilično daleko od onoga što traže nemački konkurenti iz premijum segmenta.

Ako je Tojota ustanovila „kanban“ pristup planiranu, Mazda je sa druge strane apsolutno rešena da primeni agilni pristup razvoju proizvoda. Skraćen je period između revizija, dok je spisak novosti koje svaka od tih osveženih modela nešto manji nego što smo navikli.Mi smo imali prilku da svaku od tih revizija treće generacije Mazde 6 isprobamo u bar jednoj varijanti, tako da smo kroz nekolicinu tekstova mogli jasno da primetimo kako Mazda sistematski rešava probleme na koje su novinari i kupci ukazivali. Čitanjem tih tekstova možete i sami zaključiti da smo prilično dobro procenjivali šta su mane jer su neke, ako ne sve, već sa narednom revizijom bile otklonjene.

Da podsetimo, treća generacija Mazde 6 smo imali prilike da vozimo odmah nakon domaće promocije, 2014. godine, da bi smo je zatim detaljno „propitivali“ u raznim varijantama – Wagon karoseriju sa CD177 AT AWD pogonom, pa zatim istu verziju ali sa poreski vrlo povoljnim G165 agregatom, da bi smo restilizaciju iz 2017. sa novim G Vectoring sistemom isprobali ponovo u kombinaciji sa CD177 dizel agregatom.

Sada, kada smo sumirali šta je sve voženo, vreme je da se okrenemo modelu koji je vožen ovom prilikom. Restilizacija za 2018. donosi nekoliko novosti, a Mazda Srbija je ovim test automobilom na raspolaganje stavila sve novitete koji su se našli na spisku novosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here