Aktuelna „šestica“ sigurno nije automobil za koji bi smo očekivali da traži unapređenja. Mazda je, uprkos našim očekivanjima, za 2017 pripremila niz unapređenja na polju kvaliteta vožnje, sistema za podršku u vožnji i bezbednost koji će ovaj model izjednačiti sa potpuno novim modelima iz Mazda kuhinje.

Tokom proteklog leta je stigla zvanična najava da će Mazda6 biti unapređena za modelsku godinu 2017. Unapređenja koja su prisutna u ovogodišnjem modelu su nešto manja po obimu u odnosu na ona koja su stigla 2015, ali su svakako prilično značajna kada se ima u vidu da su sva ta unapređenja dodata na već vrlo dobro zaokruženu celinu.

 

Soul crvena i pored toga što je u Mazda katalogu označena kao „posebna“ je, zapravo, ubedljivo načešće birana boja od strane kupaca. Zbog toga je u ponudu uvedena nova specijalna boja – Machine Gray, tako da bi to trebalo da smanji procenat vozača koji imaju jarko crvenu Mazdu.

Mazda je sa šesticom napravila pravi tektonski poremećaj u segmentu, tako da i pored toga što je ova karoserija prisutna već nekoliko godina, na tržištu nema mnogo automobila koji mogu da se okarakterišu kao „lepši“, koliko god individualan taj parametar bio.

Da podsetimo, nova šestica je premijerno predstavljena tokom proleća 2013, a prvi put smo je imali na testu početkom 2014. Nakon što je 2015. predstavljen restilizovani model, dobili smo priliku da tu restilizaciju detaljno pretresemo i to u Wagon Skyactiv-D AT AWD kombinaciji, a nakon toga i benzinsku varijantu istog modela.

Sada, kada ste imali priliku da osvežite svoje pamćenje (i znanje) o Mazda6 modelu, da pogledamo šta su noviteti koji kupce očekuju u modelima za 2017.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here