KIA noviteti – Niro i Optime

0
238

Iako je Sajam Automobila u Beogradu veoma blizu, KIA se odlučila nešto ranije novinarima i domaćoj auto javnosti predstavi tri od ukupno četiri sajamske premijere. Dakle, tu su dve nove Optime, u karavan i Plugin Hybrid verziji, kao i potpuno novi model Niro.

KIA Niro je u stvari novi „hybrid crossover“ sa niskim emisijama koji je doživeo svoju evropsku premijeru na salonu automobila u Ženevi 2016. godine. Ovaj model označava razvoj prve KIA generacije ekoloških automobila, pa se tek očekuje više modela u ovoj kategoriji.

KIA Niro

Formulacija „hibridni krosover“ kod modela Niro znači sada ekstremno popularnu “crossover“ konfiguraciju šasije, uz primenu „blagog“ hibrdinog pogona ispod haube. KIA je za Nero razvila potpuno novi motor i kompletnu platformu, što znači da je Niro od starta razvijan isključivo u ovom pravcu i ne dele platformu sa bilo kojim drugim modelom. Hibridni pogon koji koristi Niro sastavljen je od 1,6-litarskog GDI motora (direktno ubrizgavanje goriva), litijum-jonske polimer baterije, električnog motora i 6-stepenog menjača sa dvostrukim kvačilom.

Prevedno u brojke, to izgleda ovako: 1,6-litarski benzinski GDI motor daje 105 konjskih snaga i 147 Nm obrtnog momenta, dok 32 kW dodaje električni motor kojeg pokreće 1.56 kW baterija. Ukupno, oba motora zajedno isporučuju 141 KS koja se prenosi na podlogu uz pomoć efikasnog 6-stepenog prenosa sa dvostrukim kvačilom (6 DCT), sa maksimalnih 265 Nm obrtnog momenta dostupnog u prvoj brzini (za odlučno početno ubrzanje). Pri tome, motor u proseku emituje samo 88 g/km emisija CO2 (kombinovano) i troši 3,8 litara goriva na 100 km vožnje.

Press1

Što se tiče dizajna, Niro predstavlja zadnju evoluciju prepoznatljive KIA prednje rešetke u obliku tigrovog nosa, isto kao i karakteristično širok C stub i celi niz drugih prepoznatljivih dizajnerskih detalja. Pored izgleda, fokus prilikom projektovanja ovog potpuno novog modela su bile i aerodinamičke performanse, naravno sve sa idejom što manje potrošnje goriva. Tako Niro ima koeficijent otporova vazduha od samo 0,29, što ga čini aerodinamičnijim od bilo kog hibridnog konkurenta. Međuosovinski razmak je 2700 milimetara, što bi trebalo da obezbedi nešto više prostora u kabini. Što se tiče ostalih dimenzija, Niro je dugačak 4355mm, 1805 mm širok i 1535 mm visok, što ga stavlja tačno između modela Sportage i Cee’d, a tu KIA do sada nije imala automobil u ovoj kategoriji. Sa spuštenim zadnjim sedištima, prtljažni prostor raste na 1.425 litara. Interesantno, Niro po specifikaciji može da vuče i prikolicu do čak 1300 kg težine, što je veoma redak kad su u pitajnu bilo kakvi „hybrid“ automobili. Niroi dolazi iz fabrike u Hwasungu u Koreji, narednih dana startuje sa prodajom u Srbiji. Kao svaka KIA do sada, Niro dolazi naše tržište sa jedinstvenom sedmogodišnjom garancijom (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara). Početna cena je 26500 evra koja je aktuelna na sajmu.

KIA Optima SW i Optima PHEV

Kada su pitanju dva Optima modela, oni predstavljaju logično nadogradnju na originalnu limuzina verziju. Optima je sada u svojoj četvrtoj generaciji, a prodaje je u Evropi počela još prole godine. Sada na red stižu predstavljanja SW karavan verzije, kao i „plug in hybrid“ varijanta. Naravno, čuveni Peter Schreyera zaslužan je za dizajn nove Optime, koja se karkteriše veoma savremenim izgledom, oštrim linijama i izduženom limuzina siluetom. Definitivno je u pitanu veoma atraktivan automobil, bez obzira na verziju.
Optima SW je prvi KIA karavan model u D segmentu sa kojim se želi pojačati interesovanje koje na nekim drugim tržištima postoji za model Optima. Interesantno, dimenzije obe verziju su gotovo identične, dakle širina 1860 mm, visina 4855 mm, a jedino je visina za 5mm porasla u odnosu na 1470 mm kod limuzine. Rezultat je veća zapremina prtljažnika za 48 litara, što daje total od 553 litara. Na našem tržištu, u opticaju su obe verzije sa istim 1,7 CRDi motorom od 141 KS. Izbor ostaje samo na paketu opreme i izboru menjača, 6-brzinski ručni i 7-brzinski automatik sa duplim kvačilom. Početne cena za limuzinu je 25990, dok je karavan verzija skuplja za 2000 evra. Naravno, ovo su „sajamske“ cene.

Još veći novitet pored uvođenja SW verzije je Optima kao Plug-in hibrid. Optima je prvi „pravi“ KIA hibrid automobil, a najnovija verzija je ušla u prodaju nedavno, krajem prošle godine. Optima Plug-in hibrid pruža veći kapacitet baterije i veći domet na struju nego svi prethodni hibridni modeli Optime. Novi Plug-in hibrid pokreće 9.8 kWh baterija od litijum-polimera koja je uparena sa 50kW snažnim električnim motorom koji omogućava potpuni električni način vožnje 54 km (33 milje ili više) na brzinama od 120 km/h što stavlja Optimu Plug-in hibrid među vodeće u D-segmentu za domet u potpuno električnom načinu vožnje. Dakle, vozač ima mogućnost da pređe oko 50 kilometara na struju uz nultu emisiju štetnih gasova pre nego što počnu koristiti efektivni 2.0-litarski GDI motor. Rezultat pri tome je su minimalne CO2 emisije od samo 37 g/km (kombinovano), što osigurava niske troškove održavanja za privatne i flotne kupce. Kada je snaga u pitanju, 2.0 GDI motor razvija 156 KS, dok se uz električni motor ukupna snaga podiže na 205 KS na 6,000. Sa dodatkom električne snage, najveći obrtni moment plug-in hibrida je 375 Nm od samo 2,300 obrtnog momenta. Ovo na putu omogućava da Optima Plug-in hibrid ubrzava od 0-100 km/h za 9,4 sekunde, što je malo brže nego Optima hibrid prethodne generacije.

Naravno, zbog „pravila igre“ kod nas, ovakvi automobili imaju veoma malo interesovanja među kupcima, pa se logično ovaj model i ne nalazi u KIA cenovnicima za naše tržište.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here