Na testu smo imali jedini putnički automobil iz Nisan game koja se nudi na našem tržištu – Nisan Mikra. Nova generacija ovog modela je konačno donela nešto manje avangardan izgled koji je u proteklom periodu krasio ovaj model.

Nisan je petu generaciju svog subkompakta predstavio 2016. na Sajmu automobila u Parizu, dok je premijera na domaćem tržištu bila na Sajmu automobila u Beogradu naredne godine. Iako je alijansa Renoa i Nisana formirana još 1999, tek je ova generacija Mikre napravljena u potpunosi na zajedničkoj platformi i pogonskim agregatima. 

Aktuelni dizajnerski jezik Nisana je u potpunosti primenjen na Mikru, koja je sada napravila značajan zaokret u odnosu na prethodne generacije, koje je krasio vrlo čudan dizajn koji baš i nije bio prihvaćen od strane evropske publike.

Da podsetimo, Mikra je prvi put predstavljena 1982, dok je druga generacija predstavljena javnosti deset godina kasnije. Treća generacija je stigla 2002. godine i to je prvi model koji je imao vrlo neobičan dizajn, a njegov naslednik, podjednako slabo prihvaćenog dizajna, je stigao 2010. godine. Upravo ovaj model, u svojoj restilizovanoj verziji je bio kod nas na testu 2014.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here