F1: Gasli u Red Bulu od naredne godine

0
321

Red Bul je potvrdio da će Pjer Gasli biti vozač ove ekipe naredne godine, unapređenje iz Toro Roso ekipe koje je postalo očigledno.

Nakon objave Rikarda da prelazi u Reno i dogovora Sajnca juniora i ekipe Meklaren, negde je postalo jasno da će Gasli biti taj koji će zameniti Rikarda u Red Bulu. Još jedan razlog zašto je ovo bio izbor Red Bula je i taj što će sa Gaslijem dobiti iskustvo korišćenja Honda motora, obzirom da Toro Roso ekipa ove godine koristi ove motore, a Red Bul naredne sezone počinje saradnju sa Hondom. Kristijan Horner, šef Red Bul ekpipe, navodi i da su sjajne perfromanse ove sezone ključni razlog doalska Gaslija u ekipu. Gasli je debitovao u F1 2017. godine gde je dobio priliku na VN Malezije, a  ove godine je dobio punu sezonu sa Toro Rosom i već nakon jedne godine u junior ekipe dobija priliku da vozi za Red Bul. Još jedan od razloga zašto je Gasli dobio priliku je i to što Red Bul počinje da gradi ekipu oko Verštapena pa im i treba jedan vozač koji će mu biti podrška, nešto što Rikardo svakako nije želeo da bude, barem ne za novac koji mu je Red Bul nudio. 

Prelazak takođe znači i to da će Toro Roso morati da traži barem jednog vozača za narednu godinu, a još uvek nije isključeno da će tražiti oba vozača jer Hartli ne ispunjava zahteve koje pred njega stavlja ova ekipa. Jedna od opcija je da Vandorn pređe iz Meklarena, čime bi Red Bul načinio istupak angažovši vozača koji nije deo njihve škole i vozača koji gubi angažman u nekoj F1 ekipi, dok je druga solucija da vrati jednog od svojih vozača u F1 šampionat, gde su Verne i Buemi kandidati. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here