F1: Španac naslednik, Sajnc menja Alonsa u Meklarenu

0
360

Meklaren je brzo reagovao nakon Alonsovog napuštanja F1 i imenovao Karlosa Sajnca juniora za jednog vozača za narednu godinu, a kako je saopšteno u pitanju je višegodišnji ugovor.

Nije dugo prošlo od odluke Alonsa da napusti F1, pa je Meklaren vrlo brzo obelodanio da će ga u ekipi zameniti Karlos Sajnc junior. Sajnc je bio na pozajmici Red Bula Renou, i to je bio najveći problem kada je dovođenje mlađeg Sajnca u Meklaren. Nakon iznenadne odluke Rikarda da napusti Red Bul, prvo je sam Red Bul morao da načini korak kako bi odabrao jednog vozača iz njihove škole, pa se tako Sajnc video kao jedan od kandidata za mesto pored Verštapena. Ipak, nakon obaveštenja da će Sajnc biti deo Meklaren ekipe, postalo je jasno da su se u Red Bulu odlučili da igraju na sigurno i za konzervativniji pristup pa su odabrali Pjera Gaslija, tako da su odabrali vozača hladnije glave kako bi bio podrška Verštapenu. 

Sajnc je izjavio da je oduševljen što će biti deo ekipe i činjenica je da je Sajnc već neko vreme konstatno u gornjoj polovini grida daje Meklarenu solidnu vozačku podršku nakon šokantne, ali ne toliko iznenađujuće, odluke Alonsa da odustane od F1. Meklaren i dalje ima otvoreno mesto drugog vozača, a pretendeti na tu poziciju su aktuelni vozač Meklarena Štofel Vandorn, ali i Meklarenov rezervni vozač, Lando Noris i Esteban Okon kao Mercedesov pulen. Deluje kao da Meklaren naginje ka Okonu, obzirom da su više puta izjavljivali kako Vandorn ne ispunjava dovoljno dobro svoje vozačke dužnosti jer je gotovo svaki put bio pobeđen od strane Alonsa i to ne za malu marginu. Takođe, nisu baš nešto radi da unaprede Norisa u stalnog vozača, pre svega zbog neiskustva u F1. Upravo zbog toga Okon deluje kao najverovatnija opcija, pogotovu što Mercedes pokušava da ga da na pozajmicu i izvadi iz Fors Indije, a glavni plan prebacivanja u Reno je propao nakon odluke Rikarda da pređe u ovu ekipu. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here