Alfa Romeo ukida model Mito

1
552

Alfa Romeo Mito neće se proizvoditi od početka sledeće godine, pošto se kompanija priprema za novu eru SUV i sportskih modela, potvrdila je direktor ove marke u Evropi Roberta Zerbi.

Matična kompanija Fiat Chrysler Automobiles u junu je objavila petogodišnji plan za ovu marku, koji obuhvata dva nova SUV modela, sportski 8C i kupe sa četiri sedišta GTV. Mito tada nije pomenut u planovima, ali u to vreme nije objavljeno više detalja.

Zerbi je potvrdila da će Mito biti povučen iz prodaje do početka sledeće godine, a kao obrazloženje je navela činjenicu da ovaj automobil ima troja vrata, dok sve više kupaca bira modele sa pet vrata.

Ona je dodala da se nada da će dosadašnji kupci Mita migrirati prema modelu Giulia ili budućem manjem SUV modelu, koji će u Alfinom katalogu biti smešten ispod Stelvija.

Zerbi je rekla da će budući manji SUV model približiti Alfa Romeo široj  grupi kupaca starosti od 30 do 40 godina. Ona je potvrdila da taj automobil neće izgledati kao Stelvio, ali nije rekla kada model stiže na tržište.

1 COMMENT

  1. Nezaboravnih šest godina druženja sa malom Alfom! Sjajan automobil koji mi je doneo mnogo radosti i podizanja adrenalina. Šteta zbog ukidanja, ali sveopšta manija kupaca za SUV vozilima svih mogućih veličina ne ostavlja drugačiji epilog, sve i da proizvođač raspolaže sa mnogo više novca i slobode u diktiranju stilova…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here