2019 Mazda MX-5

0
429

Mazda je osvežila model MX-5 u kabrioletskoj i RF verziji za 2019. godinu unapređenjem dinamike vozila, poboljšanjem bezbednosnog paketa i prefinjenosti u kabini.

Dvolitarski SKYACTIV-G motor sada proizvodi 184KS umesto 160KS i ima 5Nm obrtnog momenta više. Zahvaljujući tome, MX-5 kabriolet ubrzava od 0-100km/h za 6,5 sekundi (0,8 sekundi brže nego do sada). RF sa manuelnim ili automatskim menjačem skraćuje vreme ubrzanja za 0,6 sekundi, odnosno 0,5 sekundi.

Drugi motor u ponudi je 1,5 litarski SKYACTIVE-G, koji isporučuje 132KS i 152Nm makismalnog obrtnog momenta. Oba motora proizvode manje CO2 po kilometru nego do sada. Obam motora naći će se u obe verzije MX-5.

Mazda je saopštila da je dodatno poboljšala komfor putnika. Upravljač može da se podešava po dubini u svim varijantama MX-5, a inženjeri tvrde da su postigli još bolji zvuk iz izduvnog sistema. Na listi bezbednosne opreme su asistencija za kočenje u gradskoj vožnji, upozorenje na napuštanje saobraćajne trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova, adaptivna LED prednja svetla i kamera za pogled unazad.

Masaši Nakajama, programski menadžer i glavni dizajner MX-5, rekao je da je cilj u razvoju četvrte generacije MX-5 bio da se postignu inovacije uz očuvanje poznatih kvaliteta ovog automobila.

“Želeli smo da i dalje unapređujemo prefinjenost automobila, da tražimo nove načine da vožnju učinimo još uzbudljivijom, kako bi automobil i dalje nudio kupcima jedinstveno uzbuđenje i cementirao svoj poziciju kao kulturna ikona. Upravo to smo uradili sa 2019 MX-5”, rekao je Nakajama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here