F1: Red Bul izabrao Hondu za 2019. godinu

0
483

Red Bul će imati Hondine motore naredne godine, pa se tako raskida saradnja sa Renoom koja je na snazi 12 godina. Ovo je prilično veliki obrt u F1 i mnogi se nadaju da će ova kombinacija doneti Hondi preko potrebne pozicije na vrhu grida.

Red Bul će nakon 12 godina saradnje sa Renoom napustiti ovog proizvođača i prebaciti se na Hondu. Sa Renoom je Red Bul imao saradnju koja im je donela ukupno 57 pobeda i četiri titule šampiona sveta. Kristijan Horner je izjavio da je upravo zbog toga što se Red Bul više ne bori za titule i odabrana Honda. Prebacivanje na Hondu će po njegovim rečima, doneti Red Bulu šansu da se ponovo bori za vrh.

“Višegodišnji ugovor sa Hondom označava veoma interesantnu eru za Aston Martin Red Bul, eru u kojoj se ekipa ne bori samo za pobede na nekim trkama već se bori za ono što je uvek bio naš cilj, a to su titule ” izjavio je Horner. 

Red Bul je pomno pratio razvoj koji je Honda imala sa njihovom sestrinskom ekipom Toro Roso i upravo to ih je impresioniralo i zbog toga su se odlučili za Hondu jer su videli napredak koji je ovaj proizvođač imao kada se uporedi sa prethodnim godinama kada su isporučivali agregate za Meklaren. Pored Red Bula, Honda će nastaviti da isporučuje agregate za Toro Roso i to će biti prvi put od 2008 da Honda ima dve ekipe, podsećamo tada je isporučivala motore za svoju fabričku ekipu i za Super Aguri tim. 
Red Bul je od početka nove ere agregata kuburio sa Renoom i u ekipi iz Milton Kinsa nisu bili zadovoljni tretmanom Renoa što je kulminiralo raskidom ove višegodišnje saradnje. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here