Specijalni Ferrari 488 Pista za Le Man

0
337

Ferrari je predstavio model 488 Pista u unikatnoj specifikaciji Piloti Ferrari povodom ovogodišnje trke 24 sata Le Mana. Ovaj model biće ponuđen samo kupcima koji su povezani sa Ferrarijevim sportskim trkačkim programom.

Jedinstveni 488 Pista je delo Ferrarijevog odelenja za izradu specijalnih automobila, a kao inspiracija poslužio je model 488 GTE sa brojem 51, koji učestvuje u trci ovog vikenda. Ovaj automobil ranije je pobedio u GT šampionatu.

Grafike podsećaju na italijansku zastavu, sa širokom belom prugom koja se proteže preko   celog automobila, a po bokovima idu zelena i crvena pruga. Oznaka koja ukazuje na pobedu u WEC šampionatu nalazi se na prednjem poklopcu, a vozilo nosi i broj 51.

S-Duct element je mat crne boje, a spojler i ivice ventilacionih otvora su od ogoljenog karbona. Dostupne su četiri boje karoserije – plava, crna, srebrna i tradicionalna crvena.

Sedišta su presvučena alkantarom i ukrašena grafikama sa motivom italijanske zastave, a ista kombinacija boja nalazi se na polugama za menjanje brzina iza upravljača, a tu su i novi tepisi. Svaki automobil sadrži pločicu sa identifikacionim brojem.

Piloti Ferrari nije dobio više snage, što znači da je iza vozača smešten 3,9 litarski V8 motor sa standardnih 720KS i 770Nm.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here