U žestokoj gužvi kompakt SUV segmenta, Hyundai sa modelom Tucson pokušava da nađe svoje mesto nudeći proizvod koji je cenovno, pre svega, vrlo korektno pozicioniran. Tokom kratkog testa smo imali prilike da vidimo šta nudi treća generacija ovog modela.

U zavisnosti koliko pratite naše pisanje, sigurno ste primetili da Hjundai modele ne vozimo toliko često. Samo će čitaoci sa dosta vremena provedenog na sajtu Nacionalne Klase moći da se sete da je prethodno testirani Hjundai model zapravo bio pre celih 9 godina! Imajući u vidu da je Hjundai prilično čest izbor domaćih kupaca novih vozila, trudićemo se da pauza do sledećeh Hjundaija ne bude toliko duga. Za “ponovno upoznavanje” sa ovim proizvođačem odabran je aktuelni Tucson u bogatom paketu opreme Impression i pragmatičnim pogonskim sistemom – 1,7 litarski dizelaš, pogon na prednjoj osovini i manuelni menjač.

Hyundai kao proizvođač je prilično rano shvatio da je idealno pozicioniran da kupcima prodaje pristupačna SUV vozila, tako da su već 2014. u svojoj prodaji imali preko 25% SUV modela i to samo na evropskim tržištima. Hyundai je do sada evropskim kupcima prodao preko 1,2 miliona SUV vozila tako da novi Tucson sigurno ima visoko postavljene ciljeve.

Tuscon je prvi put predstavljen 2004, a ova generacija se proizvodila do 2010. Korišćena je platforma Elantre, sa identičnom pogonskom gamom – 2,0 četvorodilindrični benzinski i dizel motori, kao i 2,7 litarski V6 benzinc kao najjači pogonski agregat. Iz ličnog iskustva, V6 agregat u Elantri je većinu vozača transformisao u huligane, tako da pretpostavljamo da je sličan efekat imao i na vozače Tucsona.

Druga generacija se proizvodila do 2009. do 2015, a ova generacija je donela kako novi Hyundai izgled karoserije, a tako i novi naziv – ix35, pod kojim se Tuscon prodavao na većini svetskih tržišta. Pogonski agregati za evropska tržišta su svi bili do 2,0 litara zapremine, a vrlo bitan novitet koji je značajno uticao na popularnost ix35 je novi 1,7 litarski dizel motor koji je trebalo da ponudi idealnu mešavinu ekonomičnosti i relativno niske cene vozila, što su prodajni rezultati na svim evropskim tržištima i dokazali.

Aktuelni model je javnosti predstavljen 2015. godine, a u pitanju je treća generacija koja je ponovo ponela naziv Tuscon. Za razliku od sestrinske kompanije Kia, Hyundai još uvek pokušava da nađe odgovarajuće imenovanje za svoje modele, tako da smo tokom proteklih nekoliko godina imali “ix” imenovane modele iz SUV palete, ali se čini je Tucson ipak lakše zapamtiti, a verovatno i marketinški plasirati. Zanimljivo je da Santa Fe nikad nije ni dobio oznaku baziranu na ix prefiksu, dok su Tucson i Terracan u prethodnoj generaciji nosili nazive ix35 i ix55.

Saradnja Kia-Hyundai alijanse kao rezultat ima dosta zajedničkih osobina između srodnih modela, tako da nije za čuđenje da dosta mehanike koju smo već imali prilike da probamo u Kia Sportage modelima, Hjundai takođe nudi svojim kupcima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here