Da smo trebali da pogađamo koji će prvi potpuno električni automobil biti na našem testu, sigurno je da Volkswagen ne bi bio prvi izbor. Verovatno ne bi bio ni u prva tri. No, Volkswagen pokazuje da čak i mamutske korporacije mogu da naprave oštre zaokrete kada to žele. e-Golf je rezultat takvog zaokreta, a ujedno i prvi potpuno električni automobil u našoj test floti.

Elektrifikacija. Ključna reč modernog doba, bar kad je u pitanju automobilska industrija. Na papiru sve je izuzetno lepo – minimalni troškovi po pređenom km, bez štetnih emisija tokom vožnje, bešumna vožnja, sjajne karakteristike elektro pogona kada je u pitanju razvoj snage. Tokom par dana smo imali prilike da u praksi isprobamo e-Golf, ali i da pokušamo da električno vozilo stavimo u srpsku realnost u kontekstu autonomije, punjenja i druge logistike koja se krije iza vrlo lepog marketinškog imidža koju trenutno imaju EV.

Kad stavimo sve to u perspektivu, zapravo je idealno baš to što smo vozili e-Golf jer je tim pre lakše uporediti električnu i klasičnu verziju, a koju smo pre kratkog vremena imali na testu.

Na tipično pragmatičan, inženjerski, način Volkswagen je odlučio da iskoristi postojeći Golf model i zameni klasični SUS pogonski sistem sa električnim. Na ovaj način je jasno dato do znanja da Volkswagen odmah planira da ovu vrstu pogonskog sistema učini što je moguće bližom kupcima izbegavši egzotične i umetničke pokušaje da specijalizovanom karoserijom svima stavi do znanja da je u pitanju nešto posebno. Ovo, naravno, ne znači da Volkswagen neće da se pridruži modnim trendovima, pa je novi model koji će biti sa isključivo elektro pogonom biti ponuđen 2020.

Da budemo potpuno tačni, MINI je svojevremeno nudio MiniE, ali je to bio maloserijski model koji se nije prodavao, već je isključivo nuđen kroz lizing bez opcije za otkup i to samo na određenim tržištima. Takođe, Fiat nudi 500e model, ali je to samo polovični pokušaj Fiata da taj model ponudi zbog strogih emisija u Kaliforniji, a upravo na ovom tržištu je ovaj model i prodavan.

Talas promene se osetio još 2012 kada je predstavljena sedma generacija modela Golf, dok je dizel afera samo ubrzala proces transformacije. Sa predstavljenjem aktuelnog modela Golf, Volkswagen je u ponudu uveo dva nova modela: plug-in hibridni GTE i potpuno električni e-Golf. Mi smo tokom leta 2016. imali priliku da isprobamo GTE, ali i da iz prve ruke dobijemo informacije koliko je VAG grupa zainteresovana da intezivno radi na popravljanju svog imidža.

Električno pogonjeni e-Golf je relativno tiho debitovao, dobrim delom u senci izuzetno ekonomičnih TDI pogonjenih modela. Poput drugih evropskih proizvođača, VW je za cilj imao prilično negostoljubivu Kaliforniju koja insistira da svi proizvođači vozila većeg obima imaju i EV modele u ponudi. Promocija ovog modela je bila na jesen 2013, na Sajmu automobila u Frankfurtu gde je predstavljeno VW rešenje zasnovano na novoj MQB platformi modifikovanoj da prihvati potpuno električni pogonski sistem.

Prva generacija e-Golf modela je nudila zvaničnu autonomiju od 200km (NEDC) kao i realističnu procenu koja se kretala od 130-190km u letnjem, do 80-120km u zimskom periodu. Za pogon je korišćen električni motor snage 85kw/270Nm, dok je litijum-jonska baterija imala kapacitet od 26,5 kWh.

Kako su u narednim godinama brojni proizvođači, a posebno VAG grupa, morali da priznaju netačno deklarisane štetne emisije kod dizel motora – tranzicija ka hibridnim i električnim modelima je dramatično ubrzala.

Restilizovani Golf 7 je najavljen za početak 2017, a ovog puta su u isto vreme predstavljene i nove verzije GTE i e-Golf modela, umesto dosadašnje prakse da ovim modeli poprilično kasne u odnosu na “klasično” pogonjene modele. Mi smo uporedo sa novim modelima iz restilizovane sedme generacije imali priliku da vidimo i novi e-Golf (kao i da budemo prva redakcija koja ga je i vozila – upravo na povratku sa te promocije).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here